Newconomy

EERSTE KWARTAAL NEWCONOMY LAAT HERSTEL ZIEN

Amsterdam, 15 april 2001

Newconomy N.V. (Euro.NM: NEWY) heeft over het eerste kwartaal van 2002 een netto verlies geboekt van EUR 68.000. Over de vergelijkbare periode in 2001 was het verlies EUR 6,7 miljoen. Het eigen vermogen per 31 maart 2002 bedraagt EUR 5,7 miljoen. Newconomy heeft op dit moment 19 participaties in portefeuille.

Resultaat uit venture activiteiten
Het resultaat uit venture activiteiten is EUR 0,252 miljoen positief, voornamelijk door de koersontwikkeling van de aandelen Tie Holding N.V. Bij een aantal van de deelnemingen is een voorzichtig herstel merkbaar, echter nog onvoldoende om aanleiding te geven tot een hogere waardering van de participaties. Wel is de verwachting gerechtvaardigd dat de noodzaak tot verdere afwaardering beperkt zal blijven.

Operationeel bedrijfsresultaat
Het operationeel bedrijfsresultaat bedroeg EUR 0,320 miljoen negatief tegenover EUR 0,9 miljoen negatief over dezelfde periode in 2001. De operationele kosten zullen in de loop van het boekjaar verder afnemen naar een niveau van circa EUR 50.000 per maand vanaf het derde kwartaal.

Vooruitzichten
De financiële positie van de onderneming is door de herfinanciering sterk verbeterd. De onderneming beschikt over een grotendeels ongebruikte kredietfaciliteit van EUR 5 miljoen, in de vorm van een converteerbare lening, de kosten zijn sterk gereduceerd en er zijn geen bankschulden. Hiermee is het voortbestaan van de onderneming vrijwel zeker gewaarborgd. Momenteel wordt een begin gemaakt met het verbeteren van de samenhang van de portefeuille. Daarnaast zijn enkele interessante investeringsmogelijkheden geïdentificeerd. Door de steeds heviger wordende consolidatietrend en het te verwachten herstel in de sector zijn wij positief over de vooruitzichten op middellange termijn. Naar verwachting zal eind mei een strategisch plan aan de aandeelhouders worden gepresenteerd.

Voor nadere informatie (

Newconomy