Politie Amsterdam-Amstelland

Werknemer met geld vandoor
15-4-2002. Vanmiddag ging een 20-jarige werknemer van een geldinstelling ervandoor met een groot geldbedrag van zijn werkgever. Hij verdween met onbekende bestemming. Zijn baas deed aangifte van verduistering.


---

Uit de auto geslingerd
15-4-2002. Vanmiddag raakte een 41-jarige bestuurder zwaargewond toen hij op de Van Marwijk Kooijstraat de macht over het stuur verloor en uit zijn auto werd geslingerd. Het slachtoffer kwam op de vluchtstrook terecht en werd met zware verwondingen in een ziekenhuis opgenomen. Zijn toestand wordt inmiddels stabiel genoemd.

Het ongeval gebeurde rond twee uur. Vermoedelijk wilde de bestuurder in zijn auto een flesje cola openen en had daarbij even geen aandacht voor de weg. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en raakte in een slip. Doordat de man geen gordel droeg, werd hij via de voorruit uit de auto geslingerd. Zijn auto zette zonder hem de reis voort en belandde via de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer op een parkeerterrein bij een benzinestation. Daar kwam de bolide tussen twee geparkeerde autos tot stilstand. Wonder boven wonder raakte hierbij niemand gewond.

---