Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 15-04-2002 Persbericht district Den Bosch

ALCOHOL IN HET VERKEER (s-Hertogenbosch)

In de nacht van zondag op maandag is, omdat zij wel erg diep in het bekende alco-holglaasje hadden gekeken, van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd. Het betreft een 23-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch die op Orthen in een bestelauto reed en een 27-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch die met zijn per-sonenauto over de Vlijmenseweg reed. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

VERNIELING (Rosmalen)

In de nacht van zondag op maandag hebben een 9-tal gasten in een gehuurde ka-mer van een hotel in Rosmalen een flink feestje gebouwd. Daarbij hebben zij een grote puinhoop veroorzaakt en is behoorlijk wat schade op de kamer maar ook in de gang aangericht. Op de gang is een brandslang over de grond uitgerold en is de kraan opengezet. De kamerhuurder heeft daarnaast een rekening open laten staan van 800,00.

AANGEHOUDEN MET VERVALST PASPOORT (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen is in een bedrijf aan de Veemarktkade in s-Hertogenbosch een 28-jarige Portugees aangehouden. Het bedrijf waar hij werkte vermoedde dat het paspoort van de man vervalst was en waarschuwde de politie. Die stelde vast dat er daadwerkelijk sprake was van vervalsing hield hem aan.

AANRIJDING MET LETSEL (s-Hertogenbosch)

Bij een vanmorgen plaatsgehad hebbend verkeersongeval op de kruising van de Aartshertogenlaan/Orthenseweg is een 15-jarige bromfietser uit s-Hertogenbosch gewond geraakt. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Vol-gens getuigen reed de jongen door het rode verkeerslicht waarna hij werd aangere-den door een 54-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch.

DIEFSTAL VAN KONIJNTJES (Rosmalen)

Onbekenden hebben zich in de nacht van zondag op maandag toegang verschaft tot de afgesloten tuin van een woning aan de Jagersingel in Rosmalen. Uit twee daar staande kooitjes zijn evenzoveel konijntjes (Hollandertjes) weggenomen. De eigenaresse vond de kop van een van de konijntjes in haar tuin terug.

LICHTGEWONDEN NA AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Een 16-jarige bromfietser en zijn 17-jarige passagiere, beiden wonende in s-Hertogenbosch, zijn vanmorgen licht gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto die werd bestuurd door een 28-jarige Bosschenaar. De bromfietser reed over de Orthenseweg en kreeg geen vrije doorgang van de automobilist die vanuit de Sint Salvatorstraat kwam. De bromfietser en zijn passa-giere vlogen over auto en kwamen op het wegdek terecht. Onderzoek in het zieken-huis wees uit dat hun verwondingen meevielen. Beiden konden na behandeling weer naar huis.

BEDREIGING / MISHANDELING (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is op het Burgemeester Loeffplein in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 34-jarige man aangehouden. De man wilde in een winkel iets ruilen. Omdat het te ruilen goed niet meer in de ori-ginele verpakking zat werd dat geweigerd. De man werd daarop kwaad, bedreigde een winkelbediende en gaf hem ook nog een klap. Daarop rende hij weg maar kon door de winkelbediende en een van zijn collegas worden tegengehouden. Zij wisten de verdachte onder bedwang te houden tot de politie was gearriveerd.