Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 15-04-2002 3e Persbericht van maandag 15 april 2002

Politieberichten

Eindhoven: Roodlichtcontrole
Maandagmorgen tussen 8.00 en 9.45 uur is op de Aalsterweg ter hoogte van de kruising Aal-sterweg Boutenslaan een roodlichtcontrole gehouden. 6 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht..

Helmond: Diefstal uit een woning
Tussen zondagavond 23.30 en maandagmorgen 8.00 uur zijn uit een woning op de Overhorst persoonsbescheiden, een videocamera, een fototoestel, enkele pasjes en een leren jas gestolen. Onbekend is hoe men de woning binnen kwam. De poort van de achtertuin is opengebroken. Tevens verdween uit de schuur een fiets.

Helmond: Diefstal portemonnee
Maandagmiddag tussen 15.30 en 16.00 uur is van een 49-jarige vrouw uit Helmond haar portemonnee gestolen. Zij was aan het winkelen op het Nieuwveld. Bij het afrekenen bemerkte ze dat de portemonnee uit haar jaszak verdwenen was. In de portemonnee zaten enkele pasjes en geld.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Maandagmiddag rond 17.25 uur is in een winkel op de Engelseweg een 25-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij nam daar een setje boren, waarde 9,20 euro, weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man kreeg een geldboete van 115 euro opgelegd.

Helmond: Snelheidscontrole
Maandagmiddag tussen 12.25 en 14.00 uur is op de Weg door de Rijpel een snelheidscon-trole gehouden. 356 voertuigen zijn gecontroleerd. 26 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u.

Op de Heikantseweg is maandagmiddag tussen 14.35 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 556 gecontroleerde voertuigen reden er 44 sneller dan 80 km/u. Zij kre-geneen proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 111 km/u.

Veldhoven: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Maandagmiddag rond 16.20 uur is op het Meiveld een 74-jarige man uit Veldhoven aan-gehouden. Hij nam daar uit een winkel enkele kranten en wat levensmiddelen weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De man is overgebracht naar het politiebureau. Tegen ver-dachte is proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Aanrijding met gewonde
Maandagmorgen rond 8.45 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Hogeweg, Oude Liesselseweg en Martinetstraat een 75-jarige fietser uit Deurne gewond. Hij fietste over de Martinetstraat naar genoemde kruising. Op de kruising fietste hij rechtdoor. Uit tegenover-gestelde richting kwam een 44-jarige automobilist uit Deurne gereden. De automobilist sloeg linksaf richting Hoge weg en verleende daarbij niet de vrije doorgang aan de fietser. De fietser kwam ten val. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Asten: Verkeerscontrole
Maandagmiddag is op de Planker een verkeerscontrole gehouden. 2 bromfietser kregen een bekeuring voor het niet volgen van het verplichte fietspad. 3 automobilisten kregen een proces-verbaal voor: 2x niet dragen van de autogordel en 1x niet volgen van de verplichte rijrichting.

Asten: Aanrijding met gewonde
Maandagmiddag rond 17.05 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Floralaan Lover-bosch een 76-jarige automobiliste uit Someren gewond. Zij reed op genoemde kruising. Een 35-jarige automobilist uit Asten reed over het Loverbosch genoemde kruising op en verleen-de geen voorrang aan de automobiliste. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar de eerste hulp.

Son: Verdachte aangehouden
Maandagmiddag rond 17.05 uur is in een bedrijf op de 7600 een 18-jarige man uit Valkens-waard aangehouden. De man, werkzaam in het bedrijf, nam sigaretten weg uit het magazijn. De gewaarschuwde politie heeft verdachte voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.