Gemeente Alphen aan den Rijn


Voortgang werkzaamheden reconstructie Pr. Kennedylaan

De reconstructiewerkzaamheden in de Pr. Kennedylaan vorderen gestaag. Inmiddels wordt er een tijdelijke weg gemaakt, die tussen de Oranje Nassausingel en de Edelsteensingel loopt. Deze tijdelijke weg wordt aangebracht op de zandophoging aan de zijde van de Sportlaan (oostzijde).

In de periode van 15 tot 29 april wordt deze tijdelijke weg, die ongeveer 1,5 jaar blijft liggen, aangesloten op de bestaande kruispunten bij de Oranje Nassausingel en
Edelsteensingel/Planetensingel. Deze werkzaamheden worden in diverse fasen uitgevoerd, zodat het verkeer er zo weinig mogelijk last van ondervindt.

Om de aansluiting van de tijdelijke weg ter hoogte van de Edelsteensingel/Planetensingel te kunnen maken is het noodzakelijk om gedurende deze werkzaamheden het kruispunt van de Pr. Kennedylaan en de Edelsteensingel/Planetensingel af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

De tijdelijke weg wordt in de week van 29 april opengesteld. De fiets- en voetgangersoversteek ter hoogte van de Sportlaan zal met een veilige verkeerslichteninstallatie worden geregeld. In verband met de verkeersveiligheid en de doorstroming is het gedurende ca. 1,5 jaar niet meer toegestaan om op de Pr. Kennedylaan komende vanuit de richting Centrum linksaf te slaan naar de Planetensingel en komende vanuit de richting Ridderveld linksaf te slaan naar de Edelsteensingel.

Weggebruikers moeten er rekening mee houden dat de komende weken de situatie dagelijks sterk zal wijzigen. Let dus extra goed op en rijdt niet harder dan de aangegeven maximum snelheid van 30km/uur.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 10 april 2002 laatste wijziging