Gemeente Katwijk


* Werkzaamheden op kruispunt Zeeweg - Callaoweg - Rijnstraat

---

Werkzaamheden op kruispunt Zeeweg - Callaoweg - Rijnstraat

Katwijk, 12 april 2002

In de periode van maandag 15 april t/m vrijdag 26 april 2002 start de gemeente Katwijk met werkzaamheden aan de verkeerslichteninstallatie op het kruispunt Zeeweg - Callaoweg - Rijnstraat. Daarbij zullen onder andere lussen en kabels in en langs weggedeelten voor het kruispunt worden vernieuwd.

Dit zal verkeershinder en vertraging kunnen opleveren voor al het verkeer dat gebruik maakt van dit kruispunt. Het is ook noodzakelijk om het kruispunt af en toe af te sluiten voor autoverkeer vanaf de Zeeweg naar de Rijnstraat. Autoverkeer naar de Rijnstraat en omgeving moet dan via de N206 en Molentuinweg rijden. Ook zal op enig moment de Zeeweg bij de rotonde Zeeweg - Koningin Julianalaan worden afgesloten voor autoverkeer richting Rijnstraat en N206. Autoverkeer naar de Rijnstraat en naar de N206 moet dan via de Hoorneslaan naar de N206 rijden. Een en ander is aangegeven met borden en afzethekken.

De verkeerslichten zijn in de genoemde periode buiten werking. Dit is aangegeven met borden. Op de Callaoweg is dan maar één rijstrook beschikbaar voor het afslaande autoverkeer. Verkeer vanuit de Callaoweg moet voorrang verlenen aan het verkeer op de Zeeweg en Rijnstraat, inclusief het fietsverkeer. In verband met de kans op stagnatie van het verkeer op de Callaoweg kan het autoverkeer naar het noordelijk deel van Katwijk (Hoornes, Rijnsoever, omgeving Rijnmond en Industrieweg) beter de volgende afslag bij de Hoorneslaan kiezen (afslag Katwijk-noord). Langs de N206 direct na de Molentuinweg is aangegeven dat er kans is op file op de afrit Katwijk (Callaoweg).