Gemeente Leiden

Tentoonstelling Trekpleister Leiden

Aan het begin van het toeristenseizoen is in drie gemeentelijke gebouwen de tentoonstelling Trekpleister Leiden: Leiden toeristenstad, vroeger en nu te zien. De tentoonstelling loopt van 15 april tot 13 juni en is samengesteld door de afdeling Collectiebeheer en Documentatie van de sector Archief en Informatie van de Gemeente Leiden.

In Trekpleister Leiden wordt materiaal over het onderwerp toerisme in de meest ruime zin van het woord getoond. Te zien zijn ondermeer algemeen toeristische gidsen en folders over de stad, reisbeschrijvingen uit de 17e en 18e eeuw, foto's van de Hortus Botanicus en van Leidse musea, prachtige tekeningen van Leidse hofjes en niet te vergeten affiches van Leidse evenementen.

De verschillende onderwerpen zijn verspreid over drie locaties binnen de gemeente Leiden: het Gemeentearchief aan de Boisotkade, het Stadhuis en het Stadsbouwhuis aan de Langegracht. Na de 3 Oktober-tentoonstelling in september-oktober j.l. is ditmaal een toeristische greep te zien uit drie historische collecties, die alle bij het Gemeentearchief zijn ondergebracht: de Historische Bibliotheek, de Prentverzameling/Topografisch Historische Atlas en de Affichecollectie.
Burgers: bekijkt uw stad eens als toerist! Toeristen: Komt naar Leiden!

Algemene Informatie: www.leidenarchief.nl of Gemeentearchief, tel. 071-5120191/5165355:
Benata Hengstmengel (Communicatie & presentatie)

WARNING: The remainder of this message has not been transferred. The estimated size of this message is 1138812232 bytes. Click on the Retrieve From Server icon above and check mail again to get the whole thing. (If you're reading this in the preview pane, you'll need to open the message to see the icon.) If the Retrieve From Server icon is not showing, then this message is no longer on the server.