Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-04-2002 Persberichten district Binnensticht, 08.00 uur

Ontploffing in woning

DE BILT Bij een woning aan de Dr. Schaepmanweg heeft op vrijdagmiddag rond 17.30 uur een ontploffing plaatsgevonden. Hierbij raakte een 41-jarige bewoner gewond aan zijn been en liep brandwonden op aan arm en hoofd. Ten tijde van de ontploffing waren geen andere personen in de woning aanwezig. Door de ontploffing zijn zowel de voor- als achterpui van de woning er uit geslagen en ontstond er een brand in de woning. De man verklaarde dat hij met een brander verf aan het afbranden was op een slaapkamer. De brander ontplofte. Ook zouden hierbij brandbare stoffen zoals terpentine een tweede ontploffing hebben veroorzaakt.

Verdachte inbraak aangehouden

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 13-jarige jongen uit Driebergen op heterdaad betrapt bij een inbraak in een winkel aan de Traaij. De politie ging naar aanleiding van een melding poolshoogte nemen bij de winkel en betrapten de jongen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Voor zover bekend zijn er geen goederen uit het pand weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Beroving

BILTHOVEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is rond 00.30 uur een taxichauffeur beroofd van zijn geld. De man nam een klant mee vanaf de taxistandplaats bij het station in Bilthoven. Op de Poolsterlaan vroeg de klant aan de chauffeur te stoppen. Onverwachts sloeg hij de chauffeur en ging er met het geld van het slachtoffer vandoor en rende weg in de richting van de Noorderkroon. De chauffeur hield aan de beroving geen lichamelijk letsel over.

Doe nuchter, rij alcoholvrij

DE BILT/GROENEKAN in het kader van de campagne Doe nuchter, rij alcoholvrij werden in de nacht van vrijdag op zaterdag op een tweetal plaatsen in het district een alcoholcontrole gehouden. In de Bilt werd op de Utrechtseweg gecontroleerd. Hier moesten 78 bestuurders een blaastest ondergaan. Niemand bleek onder invloed te hebben gereden. In Groenekan werd op de Groenekanseweg gecontroleerd. In totaal 63 bestuurders moesten blazen. Ook hier bleken alle chauffeurs keurig zonder een glaasje teveel op.