Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-04-2002 Persberichten district Eemland zuid, 08.15 uur

Ongeval met dodelijke afloop

AMERSFOORT Op zaterdagochtend ontving de politie rond 04.50 uur de melding van een aanrijding met beknelling op de rijksweg A1 tussen de gemeenten Baarn en Amersfoort. Een 25-jarige bestuurder van een personenauto was met zijn voertuig om nog onbekende reden in de linkerberm geraakt, vermoedelijk een ruk aan het stuur gegeven, tegen de rechtervangrail geslingerd en tegen een paal van een wegsignalering tot stilstand gekomen. Een 28-jarige man uit Amersfoort die als inzittende in de auto zat raakte hierdoor bekneld en liep zware verwondingen op. De brandweer heeft de man uit zijn benarde positie bevrijd en is vervolgens per ambulance in kritieke toestand naar het UMC in Utrecht vervoerd. De man is enkele uren later aan zijn verwondingen overleden.

Diefstal mobiele telefoon

AMERSFOORT Op vrijdagmiddag is rond 15.30 uur van een 20-jarige man uit Amersfoort een mobiele telefoon gestolen terwijl hij aan het bellen was. De man liep over de Utrechtseweg toen hij van achteren werd benaderd door onbekende jongen op een zwarte scooter. Deze griste de telefoon uit de handen van de man en ging er met zijn scooter snel vandoor.

Ongeval met letsel

AMERSFOORT Op de kruising Plotterweg-Liendertseweg heeft vrijdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen een 16-jarige fietsster uit Nijkerkerveen en een 53-jarige automobilist uit Epe. De automobilist verleende op de kruising geen voorrang aan het meisje en hierdoor ontstond een aanrijding. Ze kwam ten val en is met rugletsel per ambulance naar ziekenhuis De Lichtenberg vervoerd.