Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-04-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 08.30 uur

Grote verkeerscontrole

MIJDRECHT/WILNIS/VINKEVEEN De politie van het district Rijn & Venen heeft vrijdag tussen 15.00 en 23.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden op de Industrieweg (Mijdrecht), de Provinciale Weg N212 (Wilnis) en op de Provinciale Weg N201 (Vinkeveen).

Er werden 50 bromfietsen gecontroleerd waarvan er bij 23 bromfietsen technische gebreken werden geconstateerd (vermogen, remmen, banden e.d.) en de juiste papieren ontbraken. In totaal werden 150 autos gecontroleerd waarbij 42 maal een bekeuring moest worden uitgeschreven voor onder meer het ontbreken van de juiste papieren, technische staat (banden, verlichting) en zaken als het niet dragen van de autogordel. Het bureau Verkeer Onder Controle voerde snelheidscontroles uit op zon 1100 autos. Hiervan reden er 113 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 146 km per uur. De politie voerde deze grootschalige controle uit met de volgende partners: 3VO, Douane, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Belastingdienst en ANWB.

Alcohol

VINKEVEEN Op de Mijdrechtsedwarsweg werd vrijdag rond 17.15 uur een 20-jarige inwoner van Vinkeveen op een bromfiets aangehouden omdat werd vermoed dat er alcohol in het spel was. Hij bleek inderdaad een alcoholpromillage van 0,95 promille in het bloed te hebben en bovendien op een gestolen bromfiets te rijden.

WOERDEN Op de Korenmolenlaan en de Pelmolenlaan vond vrijdag tussen 16.30 en 17.30 uur een alcoholcontrole plaats. In totaal moesten 30 bestuurders blazen maar gelukkig had niemand te diep in het glaasje gekeken.

Aangehouden voor belediging

ABCOUDE Toen een politieagent vrijdag rond 16.30 uur bekeuringen aan het uitschrijven was op de kruising Hoogstraat/ t Marktvelt, stopte een automobilist bij hem en begon beledigende en discriminerende taal uit te slaan. Omstanders reageerden hier afkeurend op.

Nadat de politieagent drie keer had gevraagd met zijn scheldkannonade te stoppen en de man toch doorging, probeerde de agent hem aan te houden waarop de man snel weg reed. Toch zal de man, een 54-jarige inwoner van Abcoude, een proces verbaal voor belediging ontvangen.