Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-04-2002 Persberichten district Lekstroom, 08.30 uur

Graffitispuiters aangehouden

NIEUWEGEIN Vrijdagavond kreeg de politie rond 22.20 uur de melding dat jongens bezig waren op de Kruyderlaan bezig waren met graffiti. De jongens, een 15-jarige uit IJsselstein, een 16-jarige uit IJsselstein en een 16-jarige uit Nieuwegein, verklaarden ook op andere plaatsen graffiti gespoten te hebben. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau waar hun ouders zijn geïnformeerd. Ook bureau HALT is ingeschakeld.

Autovernieler aangehouden

VIANEN - Op zaterdag kreeg de politie rond 00.10 uur de melding dat er autos op de Jonkheer Hoeufftlaan vernield zouden worden. Toen de politie ter plaatse kwam bleken er inderdaad vernielingen te zijn aangebracht.

In de Willem Alexanderstraat trof de politie, op aanwijzingen van getuigen, de mogelijk dader aan die flink onder invloed van alcohol verkeerde. De man, een 19-jarige inwoner van Maarssen, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Toezicht op kermis

HOUTEN Het West-team (flexibel in te zetten politieteam van de districten Lekstroom en Rijn & Venen) heeft vrijdagavond tussen 18.30 uur en 23.30 uur toezicht gehouden op en rond de kermis in Houten. In totaal werden 9 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer alcoholgebruik, opgave valse naam en het niet dragen van de helm.