Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-04-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.00 uur

Aanrijding met dodelijke afloop

AMERONGEN Op de Rijksstraatweg (N225) vond gisteravond om 17.45 uur een zware aanrijding plaats tussen een lijnbus en een personenauto. Bij het ongeval kwam de 21-jarige bestuurster uit Wijk bij Duurstede om het leven. Haar bijrijder raakte door het ongeval zwaar gewond.

Door nog onbekende oorzaak raakte de vrouw met haar personenwagen op de verkeerde weghelft en kwam met de linkerzijde van haar auto tegen de linkerzijde van de tegemoetkomende bus aan. De vrouw was op slag dood. Haar medepassagier, een man (personalia nog niet bekend) raakte bekneld. Door de brandweer in Amerongen is hij uit zijn benarde positie bevrijd en per ambulance in kritieke toestand naar het UMC vervoerd.

De twintig passagiers in de bus en de buschauffeur kwamen met de schrik vrij. De politie heeft alle inzittenden opgevangen en slachtofferhulp aangeboden. De Regionale Verkeersdienst van de politie stelt een onderzoek in. Getuigen van het ongeluk zullen nader worden gehoord.

De Rijksstraatweg is door politie tot 20.15 uur afgesloten geweest voor al het verkeer om alle hulpdiensten goed hun werk te laten doen.

Snelheidscontrole

LEERSUM De politie heeft gistermiddag tussen 14.30 16.30 uur op de Rijksstraatweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 978 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hiervan reden 27 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid was maarliefst 146 km/u waar 80 km/u maximaal is toegestaan.