Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-04-2002 Persberichten districten Stad Utrecht 08.00 uur

Babbeltruc

Babbeltruc UTRECHT De afgelopen dagen zijn bewoners van de Zeeheldenbuurt geconfronteerd met mensen die met een smoesje hun woning in wilden komen. Het waren meestal twee of drie vrouwen die aanbelden en vroegen of zij een glaasje water mochten drinken of een briefje konden schrijven voor de buren die niet thuis waren. In de meeste gevallen reageerden de bewoners alert en kon men de ongenode vrouwen hun woning uit krijgen. In twee gevallen zagen de bewoners de vrouwen wegrijden in een zwarte auto met een man achter het stuur. Signalement van de vrouwen: rond de 30 jaar oud, ongeveer 1.60 m, lang zwart haar, netjes gekleed. De man (bestuurder) wordt geschat op een leeftijd tussen de 30 en 35 jaar, donker haar en donkere baardgroei. De politie adviseert bewoners geen vreemden in huis binnen te laten. Bij een verdachte situatie kunnen mensen bellen met 0900-8844 en contact opnemen met de wijkagent. Uiteraard kunt u bij spoed 112 bellen.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Personeel van een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft vrijdag rond 16.45 uur twee winkeldieven overgedragen aan de politie. De verdachten, een man van 21 en een jongen van 15 jaar beiden uit Rotterdam, wilden de winkel uitlopen zonder te betalen toen zij werden betrapt door het personeel. Zij zijn ingesloten op het politiebureau.

Alarmpistool

UTRECHT Voorbijgangers waarschuwden zaterdagmorgen rond 04.00 uur de politie omdat zij op Achter Clarenburg (Hoog Catharijne) een man zagen lopen met een vuurwapen in zijn hand. De man, een 31-jarige inwoner van Utrecht, werd aangehouden waarbij bleek dat hij een alarmpistool en een mes bij zich droeg. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Alcoholcontrole

UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie tussen 18.00 uur en 02.00 uur zaterdagmorgen een grote alcoholcontrole gehouden op de Venuslaan en t Goylaan. In totaal werden 1516 blaastesten afgenomen. Het hoogst gemeten alcoholpromillage bedroeg 2,45 promille. Gedurende de controle werden 13 processen verbaal vanwege een te hoog alcoholpromillage uitgereikt.