Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 15 april 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: snorfietser komt ten val
Een 52-jarige snorfietser uit Groningen is zondagavond op de Dierenriemstraat ten val gekomen. Hij raakte gewond aan zijn hoofd en schouder en wist niet goed wat er gebeurd was. Een getuige verklaarde dat de snorfietser na een verkeersdrempel aan het slingeren raakte en viel. De Stadjer is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: rijden onder invloed
Op het Damsterdiep werd zondagnacht een 42-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op het bureau bleek dat de man de auto bestuurde terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Op de alcoholtester blies de man een promillage van 1.35. Hij kreeg processen-verbaal voor het rijden onder invloed en rijden tijdens een rijontzegging.

Groningen: twee mannen aangehouden voor vernielingen Een 24-jarige en 27-jarige man uit Groningen werden zondagochtend aangehouden voor aangebrachte vernielingen in de Kleine Haddingestraat. Een getuige had gezien dat beide Stadjers onder andere een tegelplateau hadden meegenomen (later teruggevonden in de Nieuwstad). De aangehouden verdachten bekenden de feiten en kregen elk een transactie voorstel van 200 euro. Na verhoor werden zij op vrije voeten gesteld.

Groningen: berovingen bij pinautomaat; 1 verdachte aangehouden Een 34-jarige Groninger meldde zondagavond bij de politie dat hij na een pinactie bij de automaat op de Munnekeholm door een nog onbekende man was beroofd van zijn geld. Het slachtoffer werd bedreigd met een mes en wist aanvankelijk te ontkomen maar moest uiteindelijk zijn gepinde geld afgeven. Zon drie uur later werd bij een pinautomaat aan de Vismarkt een 21-jarige Stadjer beroofd van zijn zojuist gepinde geld. Ook hij werd bedreigde met een mes en de overvaller pakte het geld uit zijn handen. Hij fietste daarna weg op richting de Brugstraat. Op basis van het opgegeven signalement werd een 32-jarige Groninger enige tijd later aangehouden op de Grote Markt. Er wordt bekeken of hij ook in aanmerking komt voor de overval bij de Munnekeholm. De man die bij zijn aanhouding in bezit was van een kleine hoeveelheid cocaïne is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.
BERICHTEN REGIO KOMEN ZO DADELIJK

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)