Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 14 april 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: winkeldief aangehouden en ingesloten In een warenhuis aan de Herestraat werd zaterdagmiddag door de beveiliging een 23-jarige man uit Musselkanaal aangehouden. De man bleek in de winkel verschillende wavers van kledingstukken te hebben verwijderd. Toen hij de winkel verliet had de verdachte bovendien een kledingstuk onder zijn jas verborgen. De man werd door de politie meegenomen naar het bureau en ingesloten .

Groningen: wildplassers bekeurd
In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie tien mensen bekeurd voor het wildplassen in de binnenstad. Twee verdachten kregen bovendien een boete opgelegd voor het opgeven van een valse naam.

Groningen: alcohol
Op de Grote Markt werd een 35-jarige man uit Groningen met zijn bromfiets aangehouden. De man reed zonder helm door de binnenstad. Toen agenten hem aan wisten te houden bleek hij zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Bij een blaastest werd een promillage van ruim
1.5 promille vastgesteld. De bromfiets moest hij achter laten aan het bureau, waarna hij te voet zijn weg kon vervolgen.

Groningen: agressieve winkeldief
In het winkelcentrum aan de Eikenlaan werd zaterdagavond een 28-jarige agressieve man uit Groningen aangehouden. De verdachte uit een supermarkt vleeswaren weg. Toen hij het pand verliet werd hij door het personeel aangesproken. De verdachte begon direct om zich heen te slaan, maar drie medewerkers van de super wisten hem te overmeesteren en over te dragen aan de politie. De medewerkers moesten de aanhouding echter wel bekopen met enkele kleine wondjes aan handen, hoofd en het gezicht. De verdachte is ingesloten.

Groningen: man met mes in gezicht gestoken
Een 32-jarige marktkoopman raakte zaterdagavond gewond aan zijn gezicht. Het slachtoffer liep met een collega over de Vismarkt toen hij zag dat een zwerver tegen een rolluik van een winkel stond te trappen. Toen het slachtoffer daar iets van zei ontstond er een woorden wisseling met de verdachte. De verdachte pakte daarbij een mes en bedreigde de beide marktkooplieden. Hierop namen de marktkooplui de benen. Toen het slachtoffer echter kwam te vallen werd hij door de verdachte in zijn gezicht gestoken, waarna deze zich uit de voeten maakte. Het slachtoffer moest met gezichtsletsel in een ziekenhuis worden behandeld. Na een uitgebreid onderzoek kon de politie in de loop van de nacht de verdachte, een 42-jarige stadjer in een slaaphuis aan de Eendrachtskade aan houden. De man is ingesloten.

Groningen: verduistering van geld uit supermarkt De politie heeft zaterdagavond een 17-jarige medewerkster van een supermarkt aan het Damsterdiep aangehouden. Het meisje nam geld weg uit de kas van de winkel en eigende zich dit toe. Door de eigenaar van de winkel werd ze betrapt en overgedragen aan de politie. Zij bleek al langere tijd geld weg te nemen en is daarom ingesloten voor verder verhoor.

Groningen: onnatuurlijke dood 5 jarig meisje
De politie heeft zaterdagavond in een woning aan de Wibenaheerd een vijf jarige meisje dood in de woning van haar moeder aangetroffen. De politie heeft twijfels over de doodsoorzaak van het meisje en heeft daarom een recherche bijstand team geformeerd. De moeder van het meisje, een 24-jarige vrouw uit Groningen en haar 22-jarige vriendin uit de stad zijn aangehouden. Maandag zal sectie worden verricht op het slachtoffertje. De technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld en inmiddels is begonnen aan een buurtonderzoek.

Uithuizen: pillenhandel in discotheek
Zaterdagavond zijn in een discotheek aan de Leeuwstraat drie mannen aangehouden die in het bezit waren van XTC pillen. De beheerder waarschuwde de politie toen hij merkte dat de verdachten in het bezit waren van dope. Nadat twee mannen, 17 en 24 jaar oud uit Roodeschool, waren aangehouden, trof de politie bij de verdachten bijna twintig pillen aan. De heren werden ingesloten. Kort na aankomst aan het bureau kwam de derde verdachte, een 18-jarige man uit Delfzijl, in de disco. Ook hij bleek pillen bij zich te hebben. Na aanhouding werd deze verdachte eveneens ingesloten.

Zevenhuizen: diepe hoofdwond na vechtpartij
Een 20-jarige man uit Exloo liep zaterdagnacht in een discotheek aan het Hoofddiep een forse hoofdwond op. De man bleek in het café ruzie te hebben gekregen met een 18-jarige inwoner van Assen. Hierbij kreeg het slachtoffer een harde tik tegen het hoofd met als gevolg dat een forse hoofdwond ontstond. De verdachte werd door medewerkers van de disco vastgepakt en overgedragen aan de politie. Het slachtoffer moest naar een ziekenhuis worden gebracht. De verdachte is ingesloten.

Scharmer: met auto tegen boom
Zaterdagochtend botste een 31-jarige man uit Kolham op de Hoofdweg met zijn auto tegen een boom. De bestuurder raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt en reed recht door tegen de boom. Toen de politie arriveerde lag de man naast de auto. De man moest met onbekend letsel naar een ziekenhuis. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en in het ziekenhuis werd een bloedproef van hem genomen. De auto werd zwaar beschadigd weggesleept

Winschoten: klap met bierglas
Een 22-jarige man uit Winschoten liep afgelopen nacht een hoofdwond op toen hij een klap met een bierglas tegen zich gezicht kreeg. De man kreeg een woordenwisseling met een 22-jarige inwoner van Blijham over een vriendin. Het slachtoffer deelde daarop een klap uit, maar kreeg vervolgens een bierglas in zijn gezicht gedrukt. Hij moest met verwondingen naar een ziekenhuis. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Sappemeer: mes in gezicht
Bij een kroeg aan de Noorderstraat liep afgelopen nacht een 23-jarige man uit Hoogezand een messteek in het gezicht op. Het slachtoffer waarschuwde een totnogtoe onbekende man, die met een mes enkele autos stond te bewerken en in bomen stond te snijden. Hierop reageerde de verdachte en ontstond een woordenwisseling. Het slachtoffer werd daarbij door de verdachte in het gezicht gestoken. Hierna vluchtte de verdachte te voet. Het slachtoffer moest zich in een ziekenhuis laten behandelen.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)