Korps: Groningen, plaats: Diverse 13-04-2002

_Persberichten Regiopolitie Groningen Zaterdag 13 april 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: dealer ingesloten
Op de Muurstraat heeft de politie vrijdag tussen de middag een 27-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden die op straat drugs dealde. Agenten zagen dat de verdachte in een steegje van de Muurstraat aan een 42-jarige Groninger dope probeerde te verkopen. Toen de agenten de mannen aanspraken bleek de 27-jarige man enkele bolletjes drugs bij zich te hebben. Hij werd meegenomen naar het bureau en daar ingesloten. De junk werd na verhoor weggestuurd.

Groningen: vrouw valt kinderen lastig
De politie heeft vrijdagavond een 48-jarige vrouw uit Groningen op straat aangehouden. De vrouw bleek in de Iepenlaan meerdere kinderen te hebben lastig gevallen. Zij trachtte de kinderen onder dwang achter op de fiets mee te nemen. Omstanders wisten de vrouw echter van haar acties te weerhouden en over te dragen aan de politie. Aan het bureau bleek de vrouw erg in de war te zijn. Ze is overgedragen aan de psychiatrische hulpverlening.

Groningen: vernieling van autospiegels
Op de Verlengde Hereweg heeft de politie afgelopen nacht een drietal jongens, 17 en 18 jaar oud en afkomstig uit Groningen, Eelde en Haren, aangehouden. Getuigen zagen dat de drie op de Hereweg meerdere autospiegels vernielden en tegen de autos aan schopten. Na een korte zoektocht werden de heren aangetroffen ter hoogte van de Esserweg. Een getuige wees de mannen als verdachte aan, toen zij ontkenden de vernielingen te hebben gepleegd. Voor de rest van de nacht verbleven de drie aan het politiebureau, waar ze een proces verbaal kregen.

Groningen: inbraak fotozaak
Vrijdagnacht werd ingebroken in een magazijn van een fotozaak aan de Wismarweg. De daders kwamen het pand binnen door aan de achterzijde een gat in de achtergevel te maken. Uit het magazijn blijken meerdere digitale cameras te zijn weg genomen. Een onderzoek met een speurhond leverde nog geen daders op. De schade is aanzienlijk.

Scheemda: grote afvaltransportcontrole
Op de A7 is bij de parkeerplaatsen Meedenertol en Roode Til vrijdag in het kader van een landelijke actie een grote controle gehouden op afvaltransporten. Hierbij werd door ruim 30 mensen van de Regiopolitie Groningen en Friesland, de Koninklijke Marechaussee, de Algemene Inspectie Dienst, het ministerie van VROM en de Inspectie Verkeer en Waterstaat gecontroleerd op het vervoer van gevaarlijke transporten. Ruim 90 grote combinaties werden stil gezet door motorrijders, waarbij 13 maal een proces verbaal werd opgemaakt. De overtredingen betroffen het niet voldoen aan transport voorschriften, het niet reinigen van tankwagens, arbeidstijden wetgeving en de lengte en hoogte van voertuigen.

Winschoten: inbraak in benzinestation
Vrijdagnacht werd ingebroken in een benzinestation aan de Blijhamsterweg. De daders kwamen de shop van het station binnen door een stoeptegel naar binnen te gooien. Hierbij werd een raam en een grote schuifdeur vernield. Uit de shop is een grote hoeveelheid sigaretten weggenomen. De schade is groot.

Groningen: diverse alcoholcontroles
Op diverse plaatsen heeft de politie vrijdagavond en nacht automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In de Pioenstraat werd een 27-jarige Engelsman aangehouden. Bij het zien van de politie probeerde de man er vandoor te gaan. Uiteindelijk parkeerde hij zijn auto in de Pioenstraat. Bij de daarop volgende controle bleek de man 1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn auto werd aan het bureau gestald omdat hij niet kon aantonen dat hij een rijbewijs bezit. *Op het Floresplein werd een 44-jarige stadjer aangehouden met iets meer dan 0.5 promille. Dit zelfde overkwam een 32-jarige stadjer op de Sumatralaan en een 28-jarige man uit Grijpskerk op de Atoomweg. Zij hadden eveneens 0.5 promille in hun bloed. Een 27-jarige Groninger had bij controle bijna 1 promille in zijn bloed, terwijl een 19-jarige man uit Winschoten op de Willem de Zwijgerlaan in Winschoten 0.7 alcohol in zijn bloed had. Ze kregen allen een proces verbaal.

Groningen: geknoeid met framenummer
In de Poelestraat werd vrijdagnacht een 19-jarige stadjer aangehouden. De jongen reed met zijn bromfiets door het voetgangersgebied van de Poelestraat. Toen agenten hem wilden staande houden viel de man met de plof op straat. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te `zijn. Bovendien was er met het framenummer van zijn bromfiets geknoeid. De jongen is ter ontnuchtering ingesloten. De bromfiets staat voor een technisch onderzoek aan het bureau.

Groningen: openlijke geweldpleging en mishandeling Twee mannen uit Groningen (20 en 28 jaar oud) zijn afgelopen nacht in de Oosterstraat aangehouden. De verdachten bleken zonder enige aanleiding op de Grote Markt een 25-jarige stadjer in elkaar te hebben geslagen en geschopt. Getuigen wezen de verdachten aan toen zij de Oosterstraat in vluchten. Na een korte achtervolging konden agenten de twee verdachten achterhalen. Ze werden voor de rest van de nacht ingesloten in een politiecel.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)