Korps: Groningen, plaats: Diverse 12-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 12 april 2002

Dagelijkse berichten

Provincie Groningen: aanrijdingen door mist
Tengevolge van de dichte mist vonden er vrijdagochtend tussen 07.00 en 10.00 uur op verschillende plaatsen in de provincie Groningen verkeersongevallen plaats. Bij de in totaal 19 ongevallen waren enkele tientallen voertuigen betrokken. De meeste botsingen vonden plaats in het oostelijk deel van de provincie. Op de provinciale weg Veendam Pekelas (N366) vonden kort na elkaar meerdere botsingen plaats waaronder een aanrijding tussen twee vrachtautos. Op de N366 raakte tengevolge van een aanrijding één auto in brand. Een 47-jarige man uit Borger raakte op deze weg gewond bij één van de ongevallen. Hij moest met borstletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De N366 is ruim anderhalf uur voor alle verkeer afgesloten geweest. Tengevolge daarvan ontstond op de toeritten van N33 vanaf de A7 stagnatie. Ook op de N33 had het verkeer enige oponthoud. Bij een nagenoeg frontale aanrijding tussen een personenbusje en een personenauto op de Kerkeweg in Finsterwolde raakte zes mensen, allen inzittenden van het personenbusje, gewond. Drie van hen werden met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Bij Wehe den Hoorn raakte een 21-jarige vrouw uit Eenrum met haar auto van de weg. Ze botste tegen een lantaarnpaal en moest met schouderletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. Verder vonden er aanrijdingen plaats op de afritten van de A7 naar de N33 en op de N33 zelf. Ook in Bedum, Groningen, Zuidhorn, Lucaswolde en Adorp vonden door de mist botsingen plaats. Daar ontstond alleen blikschade.

Lauwersoog: inbraak
Donderdagnacht werd ingebroken in het kantoor van de VVV op Lauwersoog. De daders vernielden een raam om binnen te komen. Uit het kantoor namen ze een kluis mee met daarin strippenkaarten, telefoonkaarten en bootkaarten met een totale waarde van enkele duizenden euros. De politie stelt een onderzoek in.

Uithuizen: gordelcontrole
De politie heeft vrijdagmorgen een controle op het dragen van autogordels gehouden op de Dingeweg in Uithuizen. Zestig autos werden daarbij gecontroleerd. Acht personen kregen een bekeuring van 90 euro voor het niet dragen van de gordel.

Groningen: bejaarde Stadjer bij pinautomaat beroofd Een 81-jarige Stadjer is vrijdagochtend tegen 10.00 uur bij een pinautomaat aan de Kraneweg beroofd van zijn even daarvoor gepinde geld. Op het moment dat het geld uit de automaat kwam griste een nog onbekende man de euros voor de bejaarde Stadjer weg. De geldrover ging erop de fiets vandoor. Het signalement van de rover luidt; donker gekleurde man met een vol gezicht, gekleed in een donker blauwe jas en met een rood petje op. De verdachte is via de Taco Mesdagstraat weggereden. Getuige worden verzocht zich te melden bij basiseenheid West via 0900 8844.

Groningen: man (21) wil politiebureau niet meer uit Agenten hielden vrijdagochtend een 21-jarige man uit Amsterdam aan omdat hij het politiebureau aan de Rademarkt niet meer wilde verlaten. De man was donderdagnacht ook al twee keer verwijderd uit de hal. Vrijdagochtend kwam hij keer op keer weer terug in het bureau waarbij een aantal stoelen als slaapplaats gebruikte. Uiteindelijk werd de man aangehouden en ingesloten voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

Groningen: dealende mannen aangehouden
In de Muurstraat werden vrijdagmiddag twee mannen die elkaar dope aan het verkopen waren aangehouden. Een 27-jarige man zonder vaste woonplaats had vier bolletjes cocaïne bij zich. Een 44-jarige aangehouden Stadjer verklaarde dope bij de zwerver gekocht te hebben en werd na het afleggen van een verklaring heengezonden. De 27-jarige man blijft in de cel zitten voor nader verhoor.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)