Gemeente Enschede

Omleidingen in Enschede West

Enschede, 12 april 2002
Kruispunt Afinkstraat / Auke Vleerstraat / Hendrik ter Kuilestraat / Windmolenweg wordt opgeknapt

Bij het kruispunt Afinkstraat / Auke Vleerstraat / Hendrik ter Kuilestraat / Windmolenweg worden op dit moment de laatste reconstructiewerkzaamheden uitgevoerd. Het gaat om het aanbrengen van de asfaltdeklagen op de wegvakken. Vanaf 15 april zal het verkeer uit verschillende richtingen daarom worden omgeleid. De werkzaamheden worden beetje bij beetje uitgevoerd, zodat niet het hele kruispunt in één keer is geblokkeerd.

Inmiddels is begonnen met de asfaltdeklagen in de Auke Vleerstraat, bij de aansluiting op het kruispunt met de Afinkstraat, Hendrik ter Kuilestraat en Windmolenweg. Het verkeer wordt omgeleid via de Hendrik ter Kuilestraat en de Twekkeleres.
Vanaf maandag 15 april worden ook de deklagen van de Windmolenweg bij de aansluiting op het bovengenoemde kruispunt vervangen. Het verkeer tussen het kruispunt en het overige deel van de Windmolenweg wordt met behulp van een tijdelijk verkeersregulatiesysteem beurtelings over één rijstrook geleid. De werkzaamheden aan de Auke Vleerstraat en de Windmolenweg worden naar verwachting donderdag 25 april afgerond. Tussen 29 april en 10 mei (vakantieperiode) is de verkeerssituatie bij het kruispunt weer normaal.

In de week van 13 t/m 17 mei wordt een asfaltdeklaag aangebracht op de rijbanen van de Afinkstraat. Tijdens deze werkzaamheden worden de op- en afritten van de Westerval (ter hoogte van de Afinkstraat) tijdelijk afgesloten voor het verkeer, met uitzondering van de route RW 35 - Westerval - Afinkstraat - Windmolenweg / Auke Vleerstraat / Hendrik ter Kuilestraat en vice versa. De routes tussen de Haaksbergerstraat en de Westerval/Afinkstraat worden omgeleid.

Het aanbrengen van de nieuwe asfaltdeklaag in de Hendrik ter Kuilestraat, tussen bovengenoemd kruispunt en de Twekkeleres, duurt één dag en wordt naar verwachting uitgevoerd op 26 april, wanneer de Auke Vleerstraat en Windmolenweg weer opengesteld zijn. Als deze planning niet haalbaar blijkt, wordt de asfaltdeklaag in de Hendrik ter Kuilestraat in de week van 13 mei uitgevoerd. Tijdens deze werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de Auke Vleerstraat en de Twekkeleres.


---