Apple Benelux

Apple Remote Desktop-doos Nieuw: Apple Remote Desktop

In het onderwijs In het bedrijfsleven

Apple Remote Desktop is de ideale oplossing voor het beheer van computers in het onderwijs en het bedrijfsleven en voor professionals die veel onderweg zijn. Met behulp van Apple Remote Desktop kun je Macintosh systemen beheren vanaf elke locatie in een netwerk en kun je zelfs systemen op afstand beheren via het internet. Door deze gecentraliseerde oplossing worden de kosten voor computerbeheer verlaagd en wordt de productiviteit verhoogd.

4 schermen observeren Met behulp van Apple Remote Desktop kan een docent alle computerschermen in een klaslokaal of computerruimte in de gaten houden, programmatuurupgrades distribueren, demonstraties uitvoeren of via het beeldscherm on line en in real time communiceren met leerlingen die individuele aandacht nodig hebben.

In een bedrijfsomgeving kan Apple Remote Desktop zorgen voor lagere computerbeheerkosten en een hogere productiviteit in het hele bedrijf. Het pakket bevat handige functies waarmee systeembeheerders vanaf één centrale locatie gebruikers met problemen kunnen assisteren, programmatuur kunnen distribueren en Macintosh systemen efficiënt kunnen beheren, zowel via bekabelde als via draadloze netwerken. Met Apple Remote Desktop zijn problemen sneller verholpen en uitgevallen systemen eerder weer in de lucht. Hierdoor worden de aanwezige computers efficiënter gebruikt en stijgt de productiviteit.

Apple Remote Desktop is leverbaar in twee versies: een versie voor tien clients waarmee maximaal tien Macs kunnen worden beheerd en een versie voor een onbeperkt aantal clients waarmee de clientprogrammatuur kan worden geïnstalleerd op een onbeperkt aantal computers op één locatie. Met deze versie kunnen maar liefst 5000 Macs tegelijk worden beheerd in groepen van maximaal 250 computers.

iTools Raadpleeg je Mac via het internet
Als je een professionele gebruiker bent en veel op locatie werkt, mag Apple Remote Desktop niet ontbreken op je notebook. Met Apple Remote Desktop kun je heel gemakkelijk, waar je ook bent, toegang krijgen tot de bestanden en programma's op de Mac op je kantoor: via het internet.

Alle systemen paraat!
Met Apple Remote Desktop beschikken systeembeheerders en ondersteuningsmedewerkers over de programmatuur die ze nodig hebben om op efficiënte wijze gebruikers te ondersteunen en systemen te beheren. Ondersteuningsmedewerkers kunnen individuele gebruikers snel en eenvoudig helpen door op hun scherm te kijken of door hun computer "over te nemen" om een probleem op te lossen of om een gebruiker stapsgewijs door een specifieke taak te leiden. De uitgebreide apparatuur- en programmatuurprofielen stellen je in staat de optimale configuratie te bepalen voor alle computers die je beheert. Wanneer je nieuwe of bijgewerkte programma's wilt distribueren, hoef je alleen maar een lijst met bij te werken systemen aan te maken en met de muis te klikken. Apple Remote Desktop zorgt voor de rest.

Je kunt een grote verscheidenheid aan taken op afstand uitvoeren: systemen hernoemen, harde schijven controleren en herstellen, overzichten van programmatuurwijzigingen produceren of oude programma's verwijderen. Met Apple Remote Desktop kun je al deze taken heel gemakkelijk vanaf elke locatie in het netwerk uitvoeren.

Harde-schijfoverzicht
Met Apple Remote Access kun je allerlei beheerstaken op afstand uitvoeren. Zo kun je taken inplannen die dagelijks moeten worden uitgevoerd en de uitvoering verder aan Apple Remote Desktop overlaten. Je kunt harde schijven controleren en herstellen, overzichten van de status van programmatuur genereren, systemen hernoemen en nog veel meer. Met Apple Remote Desktop heb je alles onder controle, waar in het netwerk je je ook bevindt. Kortom, Apple Remote Desktop is de ideale afstandsbediening voor alle Macs die je onder je hoede hebt.

Apple Remote Desktop
Licentie voor tien clients
¤ 349,00 Excl. BTW
Apple Remote Desktop
Licentie voor onbeperkt aantal clients
¤ 599,00 Excl. BTW
Bij de Apple Store kun je 24 uur per dag, zeven dagen per week je elektronische bestelling plaatsen.
Meld je aan voor de Apple Remote Desktop- mailinglist

Gemaakt voor Mac OS X
Apple Remote Desktop is speciaal ontwikkeld voor Mac OS X en maakt optimaal gebruik van alle krachtige nieuwe functies van dit nieuwe besturingssysteem. Het kan worden gebruikt vanaf elk systeem waarop Mac OS X versie 10.1 of hoger is geïnstalleerd. Met het programma kunnen bureaucomputers en notebooks worden beheerd waarop Mac OS 8.1 tot en met Mac OS 9.2 of Mac OS X v10.1 (of hoger) is geïnstalleerd.

De distributie van programmatuur met Apple Remote Desktop is uiterst eenvoudig: je kunt programma's kopiëren door ze eenvoudigweg met de muis te slepen. Zo kun je bestanden kopiëren van het beheerderssysteem naar andere systemen via een Ethernet-netwerk of een draadloos AirPort
-netwerk.

Sluimerstand aan/uit, distribueren.
Met Apple Remote Desktop kun je systemen vanaf afstand uitschakelen, opnieuw opstarten, in de sluimerstand zetten en uit de sluimerstand halen. Dit kun je doen voor één Mac of voor alle Macs die op het netwerk zijn aangesloten. Zo kun je bijvoorbeeld aan het einde van de dag met behulp van Apple Remote Desktop controleren of alle computers in het computerlokaal op school zijn uitgeschakeld. Je kunt energie besparen door computers die niet worden gebruikt in de sluimerstand te zetten. Zodra dat nodig is, hef je de sluimerstand weer op zonder dat je daarvoor uit je stoel hoeft te komen.

Wil je controleren of er geen illegale of niet-standaardprogrammatuur op het netwerk staat? Met Apple Remote Desktop kun je de geïnstalleerde programmatuur controleren en niet-geautoriseerde programma's in een oogwenk opsporen en verwijderen.

Toegang voor beheerders
Beheren door te delegeren
Apple Remote Desktop ondersteunt meerdere toegangsniveaus voor beheerders. Dit betekent dat je beheerstaken kunt delegeren en bijvoorbeeld docenten of teamleiders gebruikers kunt laten assisteren of overzichten kunt laten produceren. Tegelijkertijd kun je bijvoorbeeld de bevoegdheid om programma's te verwijderen of te wijzigen uitsluitend toekennen aan speciaal daartoe aangewezen ondersteuningsmedewerkers. Jij bepaalt dus wie wat mag doen op de verschillende beheerniveaus en zorgt er door het toekennen van netwerkbeheerbevoegdheden voor dat iedereen zich ook aan die taakverdeling houdt.