Provincie Flevoland



"Monitor Recreatie en Toerisme" in gebruik
Met het aanbieden van het eerste exemplaar aan gedeputeerde Harry Dijksma is begin april de Monitor Recreatie en Toerisme officieel gepresenteerd en in gebruik genomen. De monitor is een rekenmodel dat het mogelijk maakt om werkgelegenheidseffecten in de recreatie- en toerismesector in Flevoland te bepalen.

Het presenteren van het eerste exemplaar van de monitor gebeurde in het bijzijn van vertegenwoordigers van de 13 organisaties die aan het tot stand komen van de monitor hebben meegewerkt. Behalve de provincie Flevoland zijn dat de Hiswa Vereniging, de RECRON, Koninklijke Horeca Nederland, de Stichting Waterrecreatie IJsselmeer en Randmeren, de Kamer van Koophandel Flevoland, het Flevolands Bureau voor Toerisme en de zes Flevolandse gemeenten.

Dankzij de rekenmodellen van de monitor kunnen de toekomstverkenningen van het provinciale Beleids- en Actieplan Recreatie en Toerisme worden beoordeeld op hun economische waarde. De provincie Flevoland wil met deze beleidsnota bereiken dat op samen met de recreatieondernemers de mogelijkheden voor recreatie en toerisme in Flevoland aansluit bij de mogelijkheden van het gebied en de wensen van het publiek.

Uitbreiding van de recreatie is noodzakelijk omdat vanuit de groeiende bevolking gevraagd wordt om voorzieningen in de woonomgeving. Tegelijkertijd wordt Flevoland steeds meer gezien als een interessante toeristische bestemming, zowel voor dagtochten als voor een volledige vakantie. Met name de watersport biedt veel mogelijkheden in Flevoland. Het is de bedoeling dat er meer en betere voorzieningen komen voor de recreanten en toeristen om het zodoende beter mogelijk te maken te genieten van natuur en landschap in Flevoland. Verder is er veel aandacht voor de ontwikkeling van attracties en
logiesaccommodatie.