Provincie Flevoland



Provincie draagt bij aan Geomatica Park

De provincie Flevoland heeft de stichting Geomatics Business Park een bijdrage toegekend van 304.000 euro voor de periode tot 2003. Deze en andere overheidssteun helpt het Geomatica Park in Marknesse zich te ontwikkelen tot een internationaal kenniscentrum. Op het Geomatics Business Park (GBP) te Marknesse zijn inmiddels tien kleine en middelgrote ondernemingen gevestigd. Deze bedrijven hebben een aantal overeenkomsten: zij leveren diensten en producten rond het thema geomatica, ze hebben een nauwe band met het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR), ze zijn zeer kennisintensief én zijn internationaal actief.

Samen met het NLR en de eigenaar van het bedrijfsverzamelgebouw hebben de bedrijven de stichting GBP opgericht. De stichting zal de komende jaren de ontwikkeling en uitbouw van het GBP vormgeven. Dit gebeurt door het initiëren van samenwerkingsprojecten bij de partners van het GBP, het werven van nieuwe bedrijven en het positioneren van het GBP als Centre of Excellence op het gebied van geomatica en
aardobservatie.

Niet alleen de provincie Flevoland ondersteunt dit plan, ook het ministerie van Economische Zaken levert een financiële bijdrage. Op 11 september verricht de minister van Economische Zaken de officiële opening van het Geomatics Business Park. Hiermee onderstreept de minister het nationale belang van dit themapark voor Nederland.

De bijdrage van de provincie Flevoland komt uit het Europese vervolgprogramma voor Flevoland. Meer informatie over dit Europese Programma kunt u de vinden op de website van de provincie Flevoland: www.flevoland.nl/europa.Bellen kan ook met de afdeling Programma Management Europa: 0320 265 485.