Provincie Flevoland



Tijdelijke afsluiting Vollenhoverweg en -brug
Zowel het wegverkeer als een deel van het scheepvaartverkeer kan in de tweede helft van april geen gebruik maken van de Vollenhoverbrug. In die periode worden onderhoudswerkzaamheden en technische aanpassingen aan de bediening van de brug uitgevoerd. Volledige afsluiting van de weg is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de wegwerkers hun werk veilig volgens de ARBO-voorschriften kunnen doen.

Bij het plannen van de werkzaamheden heeft de provincie intensief overlegd met de betrokken aannemers om de periode van overlast voor het verkeer zo kort mogelijk te houden. Dat heeft voor het wegverkeer de volgende stremmingen opgeleverd: het weggedeelte van de Vollenhoverweg tussen de rotonde Repelweg/Ettenlandseweg en de provinciegrens (rotonde nabij Huisman Shipyards) wordt afgesloten van:
* maandag 15 april t/m vrijdag 19 april, dagelijks van 8.00 uur tot 17.00 uur

* maandag 22 april vanaf 8.00 uur tot uiterlijk zaterdagmiddag 27 april 16.00 uur.

Ook het scheepvaartverkeer ondervindt hinder van de werkzaamheden:
* de Vollenhoverbrug kan niet worden geopend in de periode maandag 15 april t/m donderdag 25 april, zodat het scheepvaartverkeer dat breder is dan 4.00 meter en hoger is dan 2.50 meter de brug niet kan passeren.

Tijdens de afsluiting zal het doorgaande wegverkeer door middel van borden worden omgeleid via de Kadoelerbrug. Het brom-/fietsverkeer wel gewoon gebruik blijven maken van de fietspaden langs het afgesloten weggedeelte.

De werkzaamheden aan de Vollenhoverbrug hebben voor een belangrijk deel te maken met het aanpassen van het (elektrisch)
besturing-ssysteem. Voortaan wordt de brug bediend vanaf sluis Lovink, vlakbij Harderwijk. Ook wordt het mechanisch bewegingswerk van de brug gerenoveerd. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zijn tal van andere werkzaamheden die de komende jaren op stapel stonden, naar voren gehaald. Zo wordt een nieuwe slijtlaag op het houten brugdek aangebracht en wordt onderhoud uitgevoerd aan de
verhardingsconstructie van de Vollenhoverweg.

Meer informatie over werkzaamheden aan provinciale wegen is te vinden op de provinciale internetpagina: www.flevoland.nl/wegeninformatie.