Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 15 april 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: snorfietser komt ten val
Een 52-jarige snorfietser uit Groningen is zondagavond op de Dierenriemstraat ten val gekomen. Hij raakte gewond aan zijn hoofd en schouder en wist niet goed wat er gebeurd was. Een getuige verklaarde dat de snorfietser na een verkeersdrempel aan het slingeren raakte en viel. De Stadjer is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: rijden onder invloed
Op het Damsterdiep werd zondagnacht een 42-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op het bureau bleek dat de man de auto bestuurde terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Op de alcoholtester blies de man een promillage van 1.35. Hij kreeg processen-verbaal voor het rijden onder invloed en rijden tijdens een rijontzegging.

Groningen: twee mannen aangehouden voor vernielingen Een 24-jarige en 27-jarige man uit Groningen werden zondagochtend aangehouden voor aangebrachte vernielingen in de Kleine Haddingestraat. Een getuige had gezien dat beide Stadjers onder andere een tegelplateau hadden meegenomen (later teruggevonden in de Nieuwstad). De aangehouden verdachten bekenden de feiten en kregen elk een transactie voorstel van 200 euro. Na verhoor werden zij op vrije voeten gesteld.

Groningen: berovingen bij pinautomaat; 1 verdachte aangehouden Een 34-jarige Groninger meldde zondagavond bij de politie dat hij na een pinactie bij de automaat op de Munnekeholm door een nog onbekende man was beroofd van zijn geld. Het slachtoffer werd bedreigd met een mes en wist aanvankelijk te ontkomen maar moest uiteindelijk zijn gepinde geld afgeven. Zon drie uur later werd bij een pinautomaat aan de Vismarkt een 21-jarige Stadjer beroofd van zijn zojuist gepinde geld. Ook hij werd bedreigde met een mes en de overvaller pakte het geld uit zijn handen. Hij fietste daarna weg op richting de Brugstraat. Op basis van het opgegeven signalement werd een 32-jarige Groninger enige tijd later aangehouden op de Grote Markt. Er wordt bekeken of hij ook in aanmerking komt voor de overval bij de Munnekeholm. De man die bij zijn aanhouding in bezit was van een kleine hoeveelheid cocaïne is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Kruisweg (gem. De Marne): dronken automobilist maakt brokken Een 25-jarige automobilist uit Leens raakte zondagmorgen op de Leensterweg in Kruisweg, gemeente De Marne, de controle over zijn auto kwijt. De man, die in de richting van Leens reed, is vermoedelijk in slaap gevallen en botste naast de weg tegen een paal. Vervolgens reed hij met zijn auto gedeeltelijk het trottoir op en botste tegen een geparkeerde auto. Die wagen reed vervolgens tegen een daarvoor staande auto die op zijn beurt weer tegen een daar voor staande auto botste. De auto van de verdachte en de auto waartegen hij als eerste aanbotste raakte bij het ongeval zwaar beschadigd. Ook de beide andere auto`s liepen aanzienlijke schade op. Door rondvliegende brokstukken sneuvelde een ruit van een woning aan de Leensterweg. De bestuurder, die onder invloed van alcohol verkeerde, liep geen letsel op. Hij werd meegenomen naar het bureau waar een bloedalcoholgehalte van 1.1 promille werd gemeten. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Een bergingsbedrijf takelde de vernielde autos weg.

Uithuizermeeden: bedrijfsinbraak
Zaterdagnacht werd ingebroken in een natuursteenbedrijf aan de Paaptilsterweg in Uithuizermeeden. De daders kwamen de zaak binnen door een deur te vernielen. Ook binnen werd een deur geforceerd van een bureauruimte. Uit het bedrijf werd een geldbedrag van enkele honderden euros gestolen. Ook werd een kluis gestolen. De inhoud daarvan is nog niet bekend. Verder stalen de dieven een hoeveelheid gereedschap en gingen ze er met een auto van het bedrijf vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Appingedam: automobilist onder invloed
De politie heeft zondagnacht op de Statenlaan in Appingedam een 47-jarige inwoner van die plaats aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed in zijn auto en bleek bij een controle door de politie te veel te hebben gedronken. Bij de ademanalyse werd 1.35 promille alcohol gemeten. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Usquert: dronken automobilist uit de bocht
Een 18-jarige inwoner van Middelstum is zondagavond door de politie aangehouden nadat hij op de kruising van de Zijlsterweg en de Provinciale weg met de auto van de moeder van zijn vriend, vermoedelijk door een te hoge snelheid, uit de bocht was gevlogen. De vriend had de auto van zijn moeder geleend om zijn kameraad op te halen. Nadat de jongens in Uithuizen hadden getankt nam de vriend het stuur over. Bij het politieonderzoek bleek hij onder invloed van alcohol te verkeren. De ademanalyse wees 1.32 promille alcohol uit. Ook bleek de jongeman niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Beide inzittenden van de wagen raakten niet gewond. Na verhoor is de verdachte heengezonden.

Loppersum: vier gewonden bij ongeval
Drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 17 tot 24 jaar, allen uit Holwierde zijn zondagavond gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de Bosweg in Loppersum. De bestuurder van de auto, een 24-jarige man, verloor vermoedelijk door te hoge snelheid, de controle over de auto en raakte van de weg. De wagen botste zijwaarts tegen een boom. De bestuurder en een aan dezelfde kant, achter in de auto zittende passagier, raakten bekneld en moesten door de brandweer uit de zwaar beschadigde auto worden gehaald. Ze liepen nog onbekende verwondingen op. Beide andere inzittenden liepen lichte verwondingen op. De slachtoffers zijn voor behandeling en onderzoek naar ziekenhuizen in Groningen en Delfzijl gebracht. De auto is door een berger afgevoerd.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844. ( 0,13 euro p/m ).