Korps: Flevoland, plaats: district Noordf 15-04-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-51401952

Oplettende bewoner
EMMELOORD Dankzij een oplettende bewoner van de Espelerlaan zijn twee minderjarige jongens uit Emmeloord afgelopen nacht voor vernieling in de kraag gevat. De bewoner hoorde s nachts geluiden op straat, zag een van de twee jongens de auto van zijn buurman vernielen en zette de achtervolging in. Ondertussen was de politie gewaarschuwd en samen met de bewoner vonden zij de jongens op het busstation (Onder de Toren). De twee zijn aangehouden en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Een van de jongens bekende tegenover de politie de fiets die hij bij zich had, gestolen te hebben. Dit voertuig is in beslag genomen en op het bureau gestald. Diefstal en bedreiging
BIDDINGHUIZEN Zondagmiddag kon een bewaker op een parkeerplaats aan de Spijkweg net een op hem inrijdende auto ontwijken. Kort daarvoor had de bewaker tussen een aantal personen die ballen van het attraktiepark ontvreemd hadden, geprobeerd te bemiddelen. De groep bedreigde de bewaking, stapte in autos en één van de bestuurders reed op de beveiliger in. De beveiliger ontweek en raakte niet gewond. De verdachten gingen er vandoor. De politie is op zoek naar deze verdachten.

Messen
LELYSTAD Zondagnacht hield de politie een 49-jarige man op de Poolzeestraat aan. Na een tip dat de man wegens relationele reden een voor hem bekende vrouw wilde bedreigen, vatte de politie de verdachte op straat in de kraag. De man had drie messen bij zich en deze zijn in beslag genomen. De 49-jarige Lelystedeling is geboeid overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding voor bedreiging
LELYSTAD Een 33-jarige man zonder vaste verblijfplaats is zondagavond in de Wold aangehouden. Na een melding dat de man een voor hem bekende vrouw uit Lelystad en twee kinderen in een woning met een vuurwapen bedreigde, ging de politie ter plaatse en bracht de situatie in kaart. De politie drong de woning binnen, maar de verdachte was hier niet meer. Toen deze over straat kwam aanlopen, hield de politie hem aan en bracht hem geboeid over naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor is ingesloten. Een vuurwapen is niet aangetroffen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De reden van de bedreiging is nog niet duidelijk, maar ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Het buro Slachtofferhulp is in kennis gesteld.

Brand
LELYSTAD Zondagochtend kreeg de politie een melding van een woningbrand op de Zoom. Een oplettende melder had veel rook uit een schoorsteen zien komen en had de politie gewaarschuwd. Ter plaatse zagen de agenten vlammen op het dak. De brandweer bluste de brand. Niemand raakte gewond. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een kortsluiting in een cv. De precieze schade van de brand is niet bekend.