Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-04-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Jongetje aangereden

NIEUWEGEIN Op zondag 14 april is een jongetje bij een aanrijding met een motor gewond geraakt.

Rond 17.30 uur reed een 19-jarige motorrijder uit Tull En `t Waal over de Herenstraat. Hij zag dat een jongetje de straat overstak en verlaagde daarom zijn snelheid naar zo`n 30 km/u. Plotseling rende het jongetje achter een auto vandaan weer terug de weg over. De motorrijder ging nog vol in de remmen, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Het 6-jarig Nieuwegeinse jongetje werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar werd hij met o.a. een gebroken linkerbeen opgenomen.

Aanrijding tussen auto`s

HOUTEN Op zondag 14 april is bij een aanrijding tussen twee auto`s één van de betrokkenen licht gewond geraakt.

Rond 09.15 uur reed een 26-jarige automobilist uit IJselstein over de Rondweg. Bij hem in de auto zaten een 5-jarige meisje en 15-jarige jongen. Hij kwam uit de richting van de Utrechtseweg en reed in de richting van het spoor. Hij verklaarde bij groen verkeerslicht de kruising met de Schalkwijkseweg op te zijn gereden. Op dat moment reed een 36-jarige automobilist uit Schalkwijk over de Schalkwijkseweg, komende uit de richting van Schalkwijk. Hij reed tegelijk met de IJsselsteiner de genoemde kruising op. Ook hij verklaarde door groen verkeerslicht te zijn gereden. Dit werd door meerdere getuigen bevestigd.

De voertuigen botsten op elkaar. De Schalkwijker liep bij de aanrijding lichte schaafwondjes in zijn gezicht op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De overige betrokkenen liepen geen letsel op. Beide voertuigen liepen zware schade op. Naar de oorzaak van de aanrijding wordt een onderzoek ingesteld.

Auto in stuurslot en vervolgens tegen boom

SCHALKWIJK Op zondag 14 april is een auto met drie inzittenden tegen een boom gereden. Twee van hen raakten daarbij gewond. Alle drie de betrokkenen gingen na het ongeval er vandoor.

Rond 20.20 uur reden drie jongens, één van 16 jaar en twee van 17 jaar en allen afkomstig uit Utrecht, met een auto over de Zuwedijk. Op een gegeven vond één van de jongens dat de bestuurder te gevaarlijk reed en hij trok de sleutel uit het contactslot. Daardoor schoot het stuur echter in het stuurslot. De auto koerste op een boom af, waarop één van de inzittenden aan de handrem trok. De auto raakte in een slip en botste tegen een boom. De 16-jarige en een 17-jarige liepen daarbij letsel aan hun gezicht op.

Het drietal liep naar een nabijgelegen boerderij. Een bewoner bracht hen naar een dokter in Houten. Daar werden de twee gewonde jongens behandeld en het drietal stapte daarna op de tram. De politie keek inmiddels uit naar het drietal dat de plaats van het ongeval had verlaten. De jongens werden op het Rond bij het station aangehouden. Zij zijn in het politiebureau ingesloten. Naar de precieze toedracht van het ongeval en ieders rol daarin wordt een onderzoek ingesteld.