Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-04-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 10.10 uur

Wapen in bezit?

UTRECHT- Op zondagavond werden drie mannen aangehouden nadat ze mogelijk een vuurwapen in hun bezit hadden.

Getuigen hadden omstreeks 23.30 uur gezien dat een van de mannen, in de leeftijd van 30, 39 en 50 jaar afkomstig uit Utrecht en Breda, in een auto zaten aan de Europalaan en een vuurwapen bij een eerdere ruzie hadden getoond. Agenten troffen de auto aan en controleerden de inzittenden.

Niet alle mannen reageerden op de bevelen van de agenten en gezien de gevaarzetting trokken de agenten hun pistool waarop de mannen wel reageerden. De mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. In de auto werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

Er werd geen vuurwapen aangetroffen Er werden wel pluimpjes gevonden die kunnen worden afgeschoten met een luchtdrukpistool.

Dumpen afval

UTRECHT- Op zondagavond werden twee mannen aangehouden die afval aan het dumpen waren.

Omstreeks 23.55 uur zagen getuigen dat de mannen, in de leeftijd van 20 en 21 jaar afkomstig uit Bilthoven en Utrecht, afval uit een aanhanger gooide aan de Limalaan. De politie werd gewaarschuwd en trof de mannen aan.

Intussen was ongeveer een kwart van de lading bestaande uit stenen, hout en rioleringsbuizen al deels verdwenen in een sloot. De mannen werden aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De milieupolitie heeft de zaak in onderzoek.

Berover aangehouden

UTRECHT- Op zondagavond werd een 36-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij een 23-jarige man uit Gorinchem had beroofd.

De 23-jarige man liep omstreeks 19.00 uur over de Catharijnesingel toen hij plotseling werd tegengehouden door drie mannen. Deze mannen pakte vervolgens de rugzaak van de man en rende weg. De politie werd gewaarschuwd en kreeg een goed signalement door. Kort hierop kon de 36-jarige man worden aangehouden. De politie is nog op zoek naar de twee medeplegers.

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT- Op zondagochtend werd een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto.

De auto stond geparkeerd op de Balkstraat en toen de eigenaar omstreeks 06.00 uur bij zijn auto aankwam zag hij de 23-jarige man in zijn auto zitten. Toen de 23-jarige de eigenaar van de auto zag rende hij hard weg in de richting van de Warmoesstraat. De achtervolging werd ingezet en de inbreker werd door de eigenaar van de auto aangehouden. De politie werd gewaarschuwd en bracht de man over naar het politiebureau.

Rijden onder invloed
UTRECHT- Op maandagochtend werd een 32-jarige Utrechter aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed.

Agenten zagen omstreeks 01.40 uur de man rijden in zijn auto over de Oranje Rivierendreef. Nabij de kruising met de Einsteindreef zagen de agenten dat zijn passagier, een 27-jarige man uit Utrecht, achter het stuur plaats nam en vervolgens vervolgde de mannen hun weg. De auto werd door de politie gecontroleerd.

Onderzoek wees uit dat de 1e bestuurder, de 32-jarige man, onder invloed van alcohol reed. Hij werd aangehouden en op het bureau blies hij 0.80 promille. De 2e bestuurder werd eveneens gecontroleerd. Hij bleek niet te hebben gedronken maar had nog wel voor 490 Euro aan boetes openstaan. Hij kon deze niet direct betalen en zal deze geldboetes in zijn cel moeten uitzitten.