Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-04-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.15 uur

Beroving

AMERSFOORT Op zondagmiddag heeft een 22-jarige vrouw uit Amersfoort aangifte gedaan van beroving van geld. De vrouw verklaarde in de nacht van zaterdag op zondag op de Kersenbaan rond 01.00 uur te zijn beroofd door een onbekende man.

De vrouw liep over de Kersenbaan toen zij door een man op een fiets van achteren werd benaderd. De vrouw werd vastgepakt en de man bedreigde haar. Zij werd gedwongen geld af te geven. Daarop ging de verdachte er met het onbekend geldbedrag op de fiets snel vandoor in de richting van de Utrechtseweg.

De vrouw hield aan de beroving geen lichamelijk letsel over.

Hennepkwekerij aangetroffen

AMERSFOORT De politie heeft in een woning aan Het Sleutelstuk een hennepkwekerij aangetroffen. De hennepplanten waren net geoogst. Een 22-jarige verdachte uit Amersfoort werd aangehouden. De verdachte verklaarde normaal 300 planten in de kwekerij te hebben staan. De man is in verzekering gesteld. De apparatuur van de kwekerij werd door de politie in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Verdachte dealen aangehouden

AMERSFOORT Surveillerende agenten zijn zondagavond op een drugsdeal op de Achter de Armhemse Poortwal gestuit. De agenten zagen een 34-jarige man uit Amersfoort bij een auto van een 25-jarige man uit deze woonplaats zich hier verdacht ophouden. Vervolgens zagen zij handelingen die er op wezen dat er gedeald zou kunnen worden. Beide mannen werden aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. In de auto werd een kleine hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Ook werd een busje pepperspray in de auto gevonden. De politie stelt een nader onderzoek in.