Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-04-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Alcoholcontrole

WOERDEN Op zondag 14 april hield de politie een alcoholcontrole . Eén bestuurder bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

De controle vond in de avonduren op de Steinhagenseweg plaats. In totaal 170 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Eén van hen, een 42-jarige man uit Woerden, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 0,9 promille (330 ug/l), bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Snelkrakers gepakt

LOENEN AAN DE VECHT Op zondag 14 april zijn twee personen aangehouden. Zij worden van het plegen van een snelkraak verdacht.

Rond 06.05 uur lag een vrouw in een woning boven een winkel te slapen. Zij werd wakker van enkele harde bonzen. Toen zij op de begane grond poolshoogte ging nemen, zag zij dat de toegangsdeur van de winkel vernield was. In de deuropening stonden twee mannen, die bij het zien van de getuige er vandoor gingen. Zij stapten in een auto en de auto reed weg. De voordeur van de winkel bleek met een auto uit zijn sponningen te zijn gereden. De verdachten waren niet in de winkel geweest en hebben dus geen kans gezien iets weg te nemen.

Aan de hand van het kenteken werd door meerdere politie-eenheden naar de verdachte auto uitgekeken. De auto werd door politiemensen op de A2 gesignaleerd, rijdende in de richting van Utrecht. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder nam de afslag Oog in Al en reed in de richting van Hoge Weide. Daar raakte de auto van de weg en kwam in een sloot tot stilstand. De drie inzittenden vluchtten uit de auto. Twee verdachten konden worden aangehouden: een 24-jarige vrouw en een 31-jarige man, beiden afkomstig uit Utrecht. De derde verdachte slaagde er in te ontkomen. Beide aangehouden verdachten zijn ingesloten in het politiebureau.

Standvastig autoalarm

WOERDEN In de nacht van zondag 14 op maandag 15 april werden bewoners van de Meulmansweg enige tijd door een autoalarm uit hun slaap gehouden.

Rond 04.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Meulmansweg al geruime tijd een autoalarm afging. Ter plaatse troffen de politiemensen de loeiende auto aan. De auto bleek niet te zijn opengebroken en had ook geen schade. De eigenaar van de auto bleek niet thuis te zijn. Middels onderzoek wist de politie het ouderlijk adres van de eigenaar te achterhalen. De moeder van de eigenaar bleek in het bezit van de sleutel te zijn. Echter op het moment dat de politiemensen contact hadden met de vrouw, besloot het alarm te stoppen. De afspraak werd gemaakt dat indien het alarm weer af zou gaan, de moeder zorg zou dragen dat het alarm stopte.

Kort na het maken van deze afspraak besloot het alarm weer in werking te treden. De moeder is vervolgens ter plaatse gegaan en heeft de auto weggehaald. De (nacht)rust keerde daarop weer.