Mishandeling Lisse
De politie heeft op zondag 14 april even na 02.30 uur een 17-jarige Lissenaar aangehouden op verdenking van mishandeling. Omstreeks 02.30 uur zou hij een 17-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. De plaatsgenoot fietste samen met zijn vriendin over de Heereweg komende uit de richting van de Kanaalstraat toen hij ter hoogte van de bakker even stopte om uit de automaat een snack te halen. Op dat moment werd de Lissenaar aangesproken door een jongen die vervolgens zijn bagagedrager vastpakte toen de Lissenaar wilde doorfietsen. De Lissenaar kreeg vervolgens een stoot in het gezicht. De Lissenaar liep onder andere een bloedneus op. De politie hield de Lissenaar aan en stelt een onderzoek in.

Beroving en aantreffen vuurwapen Noordwijk
Een 16-jarige jongen uit Noordwijk werd op vrijdagavond 12 april rond 23.15 uur nabij zijn woning aan de Van Galenstraat door twee nog onbekende jongemannen beroofd van zijn mobiele telefoon en bromfietscertificaat. De Noordwijker werd door de twee bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De geallarmeerde politie trof even later op de Beeklaan twee jongemannen in een auto aan. Bij hen werd een vuurwapen aangetroffen. De twee, beiden 24 jaar en afkomstig uit Noordwijk en Hillegom, werden als verdachte aangehouden. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat beiden niets met de beroving te maken hadden. Wel is vuurwapen inbeslaggenomen en is er proces-verbaal opgemaakt voor het voorhanden hebben van een vuurwapen. In de loop van zaterdagmorgen 13 april zijn de twee weer op vrije voeten gesteld.

Hennepkwekerij veroorzaakt brand in woning Warmond
Een hennepkwekerij op een zolder van een woning aan de Straat ter Leede veroorzaakte vrijdag 12 april rond 21.30 uur brand. De brandweer bestreed het vuur. Na de bluswerkzaamheden werd de hennepkwekerij van ongeveer 1000 planten ontdekt. De bewoner, 56-jarige man, kan een proces-verbaal van de politie tegmoet zien. Nuon deed bij de politie aangifte voor het illegaal stroom af tappen ten behoeve van de kwekerij.

Vrachtwagencombinatie rijdt zich vast onder viaduct Noordwijk
Een vrachtwagencombinatie waarmee een heiwerktuig werd vervoerd reed zich zaterdag 13 april rond 11.50 uur vast onder het viaduct van de Provincialeweg N206. Bij dit ongeval raakte de 24-jarige bestuurder uit Noordwijk gewond aan het hoofd en sleutelbeen. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Zijn bijrijder, een 22-jarige man uit Noordwijkerhout is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De brandweer van Leiden en Rijnsburg verleende assistentie.

Inbraak in woningen Rijnsburg
In de avond van zaterdag 13 april werd er ingebroken in een woning aan de Abdijlaan en de Peter Paul Rubensstraat. Uit deze laatste woning zijn sieraden gestolen. Bij de woning aan de Abdijlaan lijkt er geen buit te zijn.

Vrouw zakt door gipsplaat Katwijk
Een 23-jarige bewoonster van een woning aan de mr. Hans van de Hoevenstraat kwam op zondag 14 april rond 15.50 uur onfortuinlijk ten val. De vrouw zakte op zolder door een gipsplaat heen. De brandweer zorgde ervoor dat de vrouw voorzichtig door een raam naar buiten werd getakeld en kon worden overgedragen aan het ambulancepersoneel. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Controle overlast Noordwijk
De politie heeft in de avond van zaterdag 13 april en de nacht van zondag 14 april geregeld gecontroleerd op overlast door jongeren. Er werd onder andere gecontroleerd op het Rederijkersplein, de Molenstraat, de Bronckhorststraat, het Vuurtorenplein, de Beeklaan, de Voorstraat, de Van Panhuysstraat, De Grent, de Kerkstraat. Bij controle in de Kerkstraat trof de politie een groep jongeren aan die ervandoor gingen bij het zien van de politie. Ter plaatse zag de politie dat een aantal planten uit de perken bij de winkels was getrokken. De politie trof vier jongeren uit de groep in de omgeving van de Kerkstraat aan en nam hen mee naar het bureau. Het is niet duidelijk of de groep verantwoordelijk is voor de vernieling van de planten. De politie heeft de ouders in kennis gesteld.
Op de Beeklaan werd een groep jongeren aangesproken die flesjes in het gras hadden gegooid. De jongeren ruimden de flessen op.

Verkeersongeval Noordwijkerhout
Een 36-jarige motoragente van de Politie Hollands Midden en een personenauto met drie inzittenden zijn op zondag 14 april even voor 12.30 uur betrokken geraakt bij een verkeersongeval. De motoragente reed met optische signalen over de Gooweg in de richting van de Hoogweg. Ter hoogte van deze kruising haalde de agente een aantal auto's in. Een van deze auto's haalde eveneens in en sloeg linksaf de Hoogweg op in de richting van 't Westeinde. Een aanrijding tussen de motor en de personenauto was het gevolg. De auto rolde over de zijkant waarna de motoragente vermoedelijk over de auto sloeg en in het gras terecht kwam. De auto kwam op de kop in de berm terecht van de Gooweg. De motor is naar links in de struiken terechtgekomen en tegen een boom tot stilstand. De agente is overgebracht naar het LUMC en de inzittenden, drie vrouwen van 23 (2) en 32 jaar uit Frankrijk, van de personenauto naar het Rijnland Ziekenhuis. Deze bleken geen letsel opgelopen te hebben. De agente is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in woning Leiden
Tussen zaterdagmiddag 13 en zondagmiddag 14 april werd er ingebroken in een woning aan de Rosa de Werdstraat. Een deur van de woning werd opengebroken. Uit de woning is ongermeer een audio-installatie en een videocamera gestolen.

Scooterrjder breekt been Leiden
Een 73-jarige man uit Leiden werd op vrijdag 12 april rond 16.35 uur op de ventweg van de Lammenschansweg aangereden door een 36-jarige automobilist uit Voorschoten. De scooterrijder brak daarbij zijn been. Hij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Het ongeval onstond doordat de automobilist bij het inrijden van de ventweg de scooterrijder te laat opmerkte.

Man krijgt vuistslag Leiden
Een 27-jarige man uit Leiden kreeg op vrijdag 12 april rond 17.55 uur op de Breestraat van een nog onbekende jongeman een zodanig harde vuistslag dat hij een daardoor opgelopen wond bij de mond moest laten hechten. Het incident ontstond nadat de geweldpleger tegen de zojuist gestalde fiets aanliep. Hij eiste daarop excuses van de Leidenaar en raakte vervolgens door het lint. Een getuige stapte tussen de twee in. Daarop liep de aanvaller weg in de richting van de Korevaarstraat. De politie is op zoek naar hem.

Verdachte van geweld aangehouden Leiden
De politie hield op zaterdag 13 april rond 04.00 uur in Leiden een 36-jarige man uit Warmond aan. De man had kort daarvoor in een woning aan de Leemanstraat een 47-jarige vrouw mishandeld. De mishandeling bestond uit het slaan en schoppen van de vrouw. Problemen in de relatiesfeer lijken de aanleiding tot dit incident te zijn. De politie onderzoekt dit.

Inbraak in woning Alphen aan den Rijn
Tussen vrijdag 12 en zondag 14 april werd er ingebroken in een woning aan het Pannewerk. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning zijn een groot aantal langspeelplaten en een aantal kratten bier gestolen.

Onder invloed Alphen a/d Rijn
In de nacht van zondag 14 op maandag 15 april is een 40-jarige Alphenaar aangehouden op de Bezembinder. Hij reed hier bijna tegen een politieauto aan. De man bleek onder invloed te rijden. De ademanalyse kwam uit op 330 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal.

Inbraak Gouda
In een woning aan de Middenmolenlaan is ingebroken. De bewoner ontdekte dit toen hij maandagnacht 15 april thuiskwam. Men was binnengekomen door met een steen een ruit in te gooien. Uit de woning zijn boeken, twee camera's en een discman meegenomen.

Vrouw van tas beroofd Gouda
Een 62-jarige Goudse is op vrijdag 12 april rond 16.25 uur op de Muilenpoort door een nog onbekend persoon beroofd van haar tas. De tas werd met kracht uit de handen van de vrouw gerukt. De straatrover ging er op een fiets vandoor in de richting van de Groeneweg. Van hem ontbreekt nog ieder spoor. In de tas zaten een aantal boeken uit de bibliotheek.

Onder invloed rijden Bodegraven
De politie hield op vrijdag 12 april rond 19.50 uur op de Broekveldselaan een 37-jarige automobilist uit Nieuwerbrug aan. De man werd er van verdacht onder invloed van alcohol zijn auto te besturen. Hij onderging aan het bureau een ademanalyse. De uitslag daarvan was 475 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed rijder verzet zich Gouda
Een 24-jarige automobilist uit Gouda verzette zich op zaterdag 13 april rond 03.30 uur hevig tegen zijn aanhouding. Daarbij bedreigde en bespuwde hij de agenten die hem op de Goudse Poort hadden aangehouden als verdacht van het rijden onder invloed. Aan het bureau werd een bloedproef van de verdachte afgenomen. Met een proces-verbaal voor ondermeer verzet en bedreiging kon de man even later weer huiswaarts keren.

Inbraakgolf Zevenhuizen
In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 april is er ingebroken in twee woningen aan de Lange Zijde twee woningen aan de Hennipdreef, twee woningen aan de Boslaan en een woning aan de Eendrachtsweg. Bij de woning aan de Hennipdreef en de Boslaan werd er geld en werden er pasjes gestolen. Bij de andere woningen werd niets gestolen of bleef het bij een poging omdat of bewoners op gestommel afkwamen of dat extra sloten voorkwamen dat de inbrekers verder kwamen.

Straatroof Gouda
Een 17-jarige jongen uit Gouda is op zaterdag 13 april rond 23.15 uur in het Van Bergen Ijzendoornpark het slachtoffer geworden van een beroving. Twee nog onbekende jongens belaagden het slachtoffer, duwden hem tegen de grond en bedreigden hem met een mes. Zij eisten geld en een mobiele telefoon van hem. Uiteindelijk gingen de twee er met een klein euro bedrag vandoor. De politie is op zoek naar de twee.

Vlam in de pan legt schuurtje in de as Gouda
Bij het patat bakken in een schuurtje nabij een woning aan de Singelstraat sloeg zondag 14 april rond 18.25 uur de vlam in de pan. De binnenzijde van de schuur brandde daardoor uit. De brandweer bestreed het vuur.

Inbraak in woning Waddinxveen
Tussen zaterdagavond 13 en zondagavond 14 april werd er ingebroken in een woning aan de Tesselschadelaan. Een raam werd opengebroken. Uit de woning is ondermeer een televisie, een video en een magnatron gestolen.

Diefstal uit bedrijf Gouda
Uit de stationsrestauratie aan het Stationsplein werd in de nacht van 14 april ingebroken. Door het ingooien van een ruit wist men het pand binnen te komen. Er werden sloffen sigaretten meegenomen.

Controle 'Hotspots' Gouda
De politie heeft in de nacht van zondag 14 april gecontroleerd op Hotspots. Op de Markt, de Nieuwe Markt, de Lange en de Korte Tiendweg, de Stoofsteeg en Achter de Kerk bleef het rustig. Op de Zeugstraat bij een horecagelegenheid heeft de politie een 36-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van het bedreigen van portiers.

Rijden onder invloed en mishandeling Moordrecht
De politie heeft op zondag 14 april omstreeks 05.45 uur een 24-jarige automobilist uit Gouda anagehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en het mishandelen van een beveiligingsmedewerker. De beveiligingsmedewerker zag op de Schielandse Hoge Zeedijk een gestrande personenauto staan. Omdat hij schade aan de auto zag en de bestuurder naar alcohol rook meldde hij dit bij de politie. Terwijl hij dit deed werd hij plots aangevallen door de bestuurder waarna er een worsteling ontstond. De 37-jarige beveiligingsmedewerker liep een blauw oog en een pijnlijk kaak op. De politie hield de Gouwenaar aan en bracht hem over naar het bureau. De Gouwenaar weigerde mee te werken aan de blaastest. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de Gouwenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---

Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 15 april 2002