Vereniging Milieudefensie


Aankondiging voor de pers

Werkbezoek D66-lijsttrekker morgenochtend
'Verkeren' met Thom de Graaf

Amsterdam, 15 april 2002 --- Dinsdag 16 april gaan Milieudefensie en Stichting Natuur en Milieu samen met de Fietsersbond op werkbezoek met D66-lijsttrekker Thom de Graaf in Leiden en Den Haag. Onderwerpen zijn het openbaar vervoer en de fiets. Het werkbezoek is onderdeel van de actieweek Voorrang voor fiets en OV en valt onder de gezamenlijke campagne Gaat het in mei om de wereld van JOU? van Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu en Novib.

Volgens Vera Dalm, campagneleider namens de drie organisaties wordt het tijd dat de politiek onomwonden kiest voor méér geld voor de fiets en het openbaar vervoer. Het geld voor nieuwe wegen kan beter aangewend worden voor verbetering van het openbaar vervoer en fietsvoorzieningen. Bovendien moeten automobilisten een eerlijke prijs gaan betalen voor hun autogebruik. Aan het slot van het werkbezoek zullen de campagneorganisaties Thom de Graaf in een openbaar debat uitdagen in te gaan op hun eisen.

Programma 16 april, Den Haag - Leiden

10.00 uur Wandeling stationsomgeving (verzamelen fietsenstalling Den Haag CS), onderzoek stationsgebied op fietsvriendelijkheid 10.30 uur Met de fiets in de trein naar Leiden 10.45 uur Fietstocht in Leiden, met de Fietsersbond (verzamelen bij fietsenstalling station Leiden)
Wat komt de fietser allemaal tegen op zijn weg? Halverwege een gesprek op het stadhuisplein met wethouder A. Pechtold (D66) 11.45 uur Treinreis naar Den Haag 12.00 uur Verkeersdebat in de Rijnstraat onder het ministerie van VROM Thom de Graaf in debat met Jan Willem van Grondelle (SNM), Joris Wijnhoven (Milieudefensie), Miriam van Bree (Fietsersbond) en Rudy Schoonveld (Rover) 12.45 uur Einde

LET OP: Als u zich van tevoren aanmeldt bij Milieudefensie persvoorlichting (tel. 020 5507 333), staat er voor u in Leiden een fiets klaar voor de fietstocht door de stad.

Op donderdag 18 april vindt er in Felix Meritis in Amsterdam om 20.00 uur een debat plaats tussen maatschappelijke organisaties en met alle verkeerswoordvoerders uit de Tweede Kamer.

De gezamenlijke campagne van Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu en Novib Gaat het in mei om de wereld van JOU? brengt urgente thema's op het gebied van milieu, natuur en eerlijke wereldhandel onder de aandacht van de politieke partijen. De pay-off luidt dan ook: Jouw mening hoort in het regeerakkoord!. Hoogtepunt vormt een manifestatie op zaterdag 20 april in de Amsterdamse Beurs van Berlage.