Ingezonden persbericht


GemeenteWeb ontwikkelt nieuwe oplossing uitwisselen informatie via Internet

EEN WEBPLATFORM VOOR DE HELE STAD

GemeenteWeb heeft een nieuw concept voor het onsluiten van openbare informatie via het Internet gelanceerd. Een stadsbrede licentie van de Webdam Sitemanager voor het beheren van Internetsites van openbare instellingen. Door gebruik te maken van eenzelfde platform en techniek kunnen organisaties als gemeente, politie, brandweer, GGD en andere instellingen eenvoudiger en sneller met elkaar en hun doelgroepen communiceren via het Internet of Intranet. Tevens is dit platform zeer geschikt voor gezamenlijke communicatie rondom rampen en andere calamiteiten. Daarnaast is het mogelijk instellingen als wijkraden, bibliotheek en lokale initiatieven toe te laten op het platform. De stadsbrede licentie leidt ook tot een aanzienlijke kostenbesparing voor de deelnemende instanties.

Generieke oplossingen

GemeenteWeb is reeds door een aantal gemeenten benaderd met de vraag of het mogelijk is om te komen tot een generieke oplossing voor het beheren van websites. Veel instanties binnen een gemeente beschikken over verschillende beheerssystemen; dit leidt vaak tot een niet optimaal afgestemde communicatie onderling (b.v. tussen de gemeente en andere partijen als maatschappelijke instanties of politie en brandweer). Vaak hebben de verschillende openbare instanties in de stad wel een Internetsite maar deze staan volkomen los van elkaar, waarbij het moeilijk is om informatie te integreren. Stadsbrede inzet van het webplatform maakt dat deze problemen tot het verleden gaan behoren. Gemeentelijke en maatschappelijke instanties spreken op deze manier met één stem tot hun doelgroep. Het webplatform biedt ook uitkomsten voor gemeenten die bijvoorbeeld willen samenwerken met wijkraden of de bibliotheek.

Integratie

GemeenteWeb heeft samen met haar partner GX creative online development uit Nijmegen een oplossing ontworpen die het mogelijk maakt op verschillende niveaus informatie uit te wisselen. Deze oplossing maakt gebruik van de modernste technieken, waardoor er eenvoudig geïntegreerd kan worden met alle hard- en softwareleveranciers. Het platform is geschikt om informatie van alle instanties uit te wisselen, of deze nu op Internet of via een Intranet wordt aangeboden. Dit gezamenlijke platform maakt het mogelijk om ook een beveiligde centrale omgeving te bouwen, naast de afzonderlijke websites, waar bij op een snelle manier over elkaars informatie kan worden beschikt, zoals de protocollen van de verschillende instanties. Ook kan informatie over de calamiteit via de beveiligde omgeving worden verspreid. Zo kunnen alle organisaties over dezelfde informatie beschikken en snel handelen. Eindgebruikers hebben de beschikking over één centrale zoekfunctie voor alle gemeentelijke instanties. Dezelfde omgeving kan worden gebruikt voor de evaluatie van de inzet van de diverse instanties.

Binnenkort wordt met een aantal gemeenten gesproken over de oplossing en de mogelijkheden voor implementatie.

Achtergrondinformatie

GemeenteWeb

GemeenteWeb is ontstaan als een landelijk platform dat zich inzet voor gemeenten op het Internet. Het heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van een duidelijke visie op het gebruik van Internet en Intranet bij gemeenten. De organisatie richt zich op het gebied Internet / organisatie / communicatie en begeleidt vele organisaties op dit gebied. Eén van de producten van GemeenteWeb is de Webdam Sitemanager, een systeem om websites mee te beheren, dat zij samen met GX ontwikkelde. De Sitemanager is ontwikkeld vanuit de wensen en eisen die gemeenten aan het beheren van een website stellen.

GX

creative online development is een ICT bedrijf dat portaaloplossingen bouwt en implementeert voor middelgrote bedrijven en organisaties. De oplossingen van GX zijn gebaseerd op Internettechnologie en de diensten van GX omvatten advies, ontwikkeling, implementatie, integratie en support van interactieve applicaties. GX zet daarbij geavanceerde eigen producten en producten van derden in.

GX heeft toekomstvaste portaaloplossingen gemaakt voor onder andere voetbalclub PSV, Voetbal International, de WeekbladPersGroep, KPN, DaimlerChrysler, VNO-NCW, Hartman en verschillende lokale, regionale en landelijke overheden.

1542cb.gif

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u bellen of mailen met GemeenteWeb: tel 055 580 2693 of E-mail office@gemeenteweb.nl.