Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten van zondag 14-4-02.

Ede, 15-4-2002.

Museumplein.
Een 34 jarige Bennekommer kreeg gisteren 240 Euro boete opgelegd, ivm het feit dat hij in de nacht van zaterdag op zondag niet had voldaan aan een bevel van de politie het Museumplein te verlaten. De man zocht die nacht ruzie met een horecaondernemer. Om de boel niet te laten escaleren werd de man gevorderd weg te gaan. Toen hij dit weigerde werd de man aangehouden. Zondagmiddag werd de man na verhoor heengezonden.

Ook werd dezelfde middag een 28 jarige man uit Ede heengezonden, die in de nacht van zaterdag op zondag op het Museumplein een 53 jarige plaatsgenoot n.a.v. een meningsverschil met mogelijk een bierfles in het gezicht had geslagen. T.p. werd de verdachte door op het Plein surveillerende agenten aangehouden. De man bekende de tegenpartij te hebben geslagen, doch slechts daarbij gebruik had gemaakt van zijn " blote handen."

Crossmotor gevonden.
De politie zit sinds gisteren met een crossmotor in de maag. Het ding werd gisterenmorgen in een bosperceel gelegen naast de N224, aan de overzijde van het pannenkoekenhuis onbeheerd en zonder kentekenplaten aangetroffen. Het voertuig dat niet als gestolen stond gesignaleerd is van het merk Yamaha en is rood/wit van kleur.

Diefstal uit auto.
In de nacht van zaterdag op zondag werd getracht in te breken in een op de Brummelweg te Otterlo geparkeerde auto. Ondanks het feit dat men niet daadwerkelijk in de auto kon komen werd er wel zware schade aan het voertuig toegebracht, daar men met behulp van een koevoet een deurstijl trachtte te forceren.

Dezelfde nacht werd eveneens met grof geweld een op de Egypte te Otterlo geparkeerde auto opengebroken. Nadat men een portier had ontwricht nam men uit de auto een autoradio weg. Pony's op de rijbaan.
In de nacht van zondag op maandag werden in een tuin op de Zonneoordlaan twee pony's aangetroffen, die kort daarvoor door onbekend gebleven personen op de rijbaan waren aangetroffen en in bedoelde tuin waren gejaagd. De dieren verblijven thans in afwachting van hun eigenaar in een weiland in de omgeving.

Poging diefstal in winkel.
In de nacht van zondag op maandag werd getracht in te breken in een winkel op de Dorpsstraat te Harskamp. Getracht werd de winkel te betreden door met een hamer een winkelruit in te slaan. Vermoedelijk doordat een alarm in werking werd gesteld sloegen de daders, naar verluidt twee personen, in een gereedstaande auto op de vlucht.

Einde berichten.

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286