Politie Amsterdam-Amstelland

Taxis gecontroleerd
15-4-2002. De politie en de Rijks Verkeers Inspectie hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag op verschillende locaties in Amsterdam-Centrum taxis gecontroleerd. Bij de gezamenlijke actie werd gekeken of de chauffeurs in het bezit waren van de juiste vergunningen en werd de rijtijden wet gecontroleerd. In totaal werden 24 bekeuringen uitgeschreven.
Ernstig gewond bij steekpartij
15-4-2002. Een 32-jarige man uit Amsterdam raakte zondagavond rond zes uur ernstig gewond bij een steekpartij op de Oude Brugsteeg. Hij werd met steekwonden in gezicht en lichaam in een ziekenhuis opgenomen. Het motief voor de steekpartij is nog niet duidelijk.Van de daders ontbreekt ieder spoor.
Autos in brand
15-4-2002. In de nacht van zaterdag op zondag rukten brandweer en politie uit naar een brand op het opslagterrein van een garagebedrijf aan de Johan van Hasseltweg. In totaal stonden 13 autos in lichterlaaie, waarvan er zes geheel zijn uitgebrand. Na ongeveer een uur werd het sein brand meester gegeven. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. De politie sluit brandstichting niet uit.
Steekpartij na verkeersruzie
15-4-2002. Zaterdagavond is een verkeersruzie ontaard in een steekpartij. Twee automobilisten kwamen met hun personenautos in botsing op de Javastraat. Er ontstond woordenwisseling, die uitliep op een vechtpartij. Een omstander, die de gemoederen wilde sussen, werd door één van de bestuurders in zijn borst gestoken. Het slachtoffer mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De verdachten, 24 en 28 jaar oud, zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Fietser geschept door auto
15-4-2002. Zaterdagmiddag rond half zes raakte een 21-jarige fietser zwaargewond bij een aanrijding. Ze wilde vermoedelijk bij de voetgangersoversteekplaats op de kruising Nassaukade/Hugo de Groot Straat oversteken toen ze werd aangereden door een personenauto die uit de richting van de Kinkerstraat kwam. Het slachtoffer werd met hoofdletsel in een ziekenhuis opgenomen. De 23-jarige automobilist uit Rotterdam werd aangehouden en gehoord. Hij is na verhoor heengezonden.

De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van de aanrijding en vraagt getuigen te reageren. U kunt bellen met het onderzoeksteam op telefoonnummer (020) 559 48 05.