Gemeente Vianen


1. Snelheidsbord in gebruik genomen

2. Snelheidsinformatiebord lacht u toe...

3. Landelijke fietsdag in aantocht

4. Passantenhaven weer geopend

5. Aanleg veerstoep begonnen
Snelheidsbord in gebruik genomen

Het snelheidsinformatiebord, dat lacht als een automobilist zich aan de snelheid houdt, en dat sip kijkt wanneer auto's hem te hard passeren, is officieel in gebruik genomen. Wethouder Van der Bruggen kweet zich van deze taak door het bord symbolisch te ontdoen van plastic. Het bord bevindt zich aan het Slyk ter hoogte van de nieuwbouw van het Oosterlicht College.


Keurig! De snelheidsmeter lacht!

Automobilisten kennen ze allemaal: de bestraffende snelheidsmeters die zeggen: "U rijdt te hard". De gemeente Vianen wil de automobilist op een positieve manier attenderen op de gereden snelheid door de automobilist als het ware te belonen voor goed rijgedrag. De gemeente gaat dit doen door een nieuw snelheidsinformatiebord in gebruik te nemen aan Het Slyk in Monnikenhof. Wethouder Van der Bruggen van verkeerszaken zal daar op maandag 15 april om 11 uur de officiële ingebruikname verrichten.

Hoe werkt het snelheidsinformatiebord? Rijdt een automobilist binnen de voor de weg geldende snelheid, dan verschijnt de gereden snelheid op het bord, vergezeld van een smile. Rijden automobilisten te hard, dan verschijnt op het bord de gereden snelheid, voorzien van een droevig gezicht.

Heeft u vragen of suggesties voor andere locaties van zo'n bord? Neem dan contact op met de afdeling voorlichting.