Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 15-04-2002
1e Persbericht 15 april 2002




Zuidoost Brabant: Alcohol in het verkeer
Zondag zijn tijdens controles maar ook tijdens de surveillance en bij aanrijdingen enkele automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. De controles waren zondag vooral in de buurt van sportkantines. Bij de controles van de kantines moesten in totaal rond de 1000 bestuurders blazen. Op de Boschdijk in Eindhoven werd om 14.50 uur een 36-jarige man uit Sittard betrapt. Hij blies 0,75 promille en kreeg een boete van 190,=. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en de auto waarin hij reed was in Geleen gestolen. Voor het rijden zonder rijbewijs krijgt hij een proces-verbaal. De man is overgebracht naar Zuid Limburg waar de politie het onderzoek van de gestolen auto doet. Op de Roostenlaan in Eindhoven betrapte de politie om 14.55 uur tijdens een controle een 33-jarige Eindhovenaar op het rijden onder invloed. De man blies bijna 0,75 promille. Hij kreeg een geldboete van 190,=. Om 16.40 uur raakte een 34-jarige automobilist uit Eindhoven op de Eisenhowerlaan in Eindhoven van de weg. Hij bleek gedronken te hebben en zijn promillage was ruim 1,8. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen. Een 51-jarige Eindhovenaar die om 17.30 uur op de Edisonstraat in Eindhoven werd aangehouden moest een bloedproef ondergaan. De man reed bij de Edisonstraat door rood licht en hij had gedronken. Hij stond erg onvast op zijn benen. Een ademanalyse mislukte zodat er bloed werd afgetapt. Het buisje met bloed is naar het laboratorium gestuurd. Om 19.40 uur werd op de Anconalaan in Eindhoven een 67-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij blies 0,7 en moest een boete van 190,= betalen. Op de Piuslaan in Eindhoven reed maandag om 3.30 uur een 50-jarige Eindhovense automobilist door het rode licht. Hij bleek gedronken te hebben en het ademanalyseapparaat gaf een promillage van 0,65 aan. De boete die hij moest betalen was 190,=. In Helmond werd om 16.10 uur op de Aarle Rixtelseweg een 60-jarige man uit Aarle Rixtel betrapt op het rijden onder invloed. Zijn promillage was 0,9. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Om 18.30 uur reed een 31-jarige Helmonder met zijn auto op het Binderseind in Helmond tegen een boom. De man raakte licht gewond aan het hoofd. Hij bleek gedronken te hebben. Hij blies ruim 1,6 promille. Zijn rijbewijs bleef op het politiebureau, waar ook een proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt. In Lage Mierde reed een 38-jarige Pool om 16.40 uur op de Kruisvelden met zijn auto achteruit tegen een andere auto. De man liep daarna weg. Hij kon achterhaald worden. De man bleek gedronken te hebben, hij blies 2,1 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. In zijn paspoort ontbrak een inreisstempel. Hij is voor onderzoek door de Vreemdelingendienst ingesloten.

Eindhoven: Inbrekers op heterdaad
In een horecagelegenheid aan de Jan Heijnslaan zijn maandag om 6.05 uur een 34-jarige man uit Tilburg en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Van de toegangsdeur was een ruit vernield. Zij waren in het bezit van kleingeld dat mogelijk aan de horecaondernemer toebehoort. In een andere horecazaak aan de Jan Heijnslaan bleek op dezelfde manier ingebroken te zijn. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man na mishandeling en diefstal aangehouden Zondag om 13.15 uur is een 45-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij zaterdagavond zijn 43-jarige vrouw heeft mishandeld en haar gsm heeft gestolen. Beide echtelieden liggen in scheiding en toen de man zaterdag hun jongste zoon thuisbracht ontstond een ruzie in de woning aan de Julierpas in Eindhoven. De man gooide de vrouw tegen de grond en pakte de gsm af. Daarna verliet hij de woning. De vrouw, die schaafwonden opliep, deed aangifte. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Gewonden bij aanrijding
Bij een aanrijding op de kruising Deurneseweg Churchilllaan Kasteel Traverse zijn zondag om 16.40 uur twee personen gewond geraakt. Zij zaten op een snorfiets die vanuit de richting Kasteel Traverse met rood licht de kruising opreed. Een personenauto met een 68-jarige Helmondse bestuurder had groen licht toen hij vanuit de Churchilllaan aan kwam rijden. Een aanrijding was het gevolg. De snorfietser, een 19-jarige man uit Boxtel is met rugklachten en kneuzingen in het Elkerliekziekenhuis opgenomen. Het 15-jarig meisje uit Den Bosch, dat achter op de snorfiets zat brak haar pols en had enkele kneuzingen. Zij kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Helmond: Inbreker gepakt
Op de Kerkstraat is maandag om 0.55 uur een 34-jarige Helmonder aangehouden. Een getuige had gezien dat er werd ingebroken in een kantoor aan de Ameidewal. Hij gaf een goed signalement aan de politie door. Deze zag de man op de Kerkstraat. De man bekende meteen dat hij had ingebroken en dat hij een bromfiets had weggenomen. De bromfiets werd gevonden op de Kluisstraat. De man is de cel ingegaan.

Helmond: Kippen gedood in volkstuin
Tussen zaterdag 16.00 uur en zondag 9.00 uur zijn op een volkstuinencomplex aan de Griftstraat zes kippen gedood. De kippen zitten normaal in hokken maar ze waren losgelaten. De kippen zijn vermoedelijk doodgetrapt en een daarvan is in een emmer verbrand. De ongeveer honderd loslopende kippen hebben veel schade aangericht aan de tuinen. Er is door de beesten flink gegraven en aan groenten gepikt. De politie zoekt getuigen.

Geldrop: Drie personen aangehouden na vechten en bedreigen Op de Roelantlaan zijn zondag om 17.30 uur een 34-jarige man uit Roermond, een 19-jarige vrouw uit Horst en een 36-jarige vrouw uit Geldrop aangehouden. Zij zouden een 43-jarige vrouw uit Geldrop hebben bedreigd en mishandeld. De buurtruzie was ontstaan nadat het slachtoffer opmerkingen had gemaakt tegen de 12-jarige dochter van de 36-jarige Geldropse vrouw. Het meisje liep s middags op straat met een honkbalknuppel en een mes. Ze bedreigde daar andere kinderen mee. De vader van het meisje, de man uit Roermond en zijn vriendin, de vrouw uit Horst, bedreigden de vrouw en trokken aan haar haar. De man uit Roermond en de vrouw uit Horst zijn de cel ingegaan en de Geldropse vrouw kon na verhoor naar huis.

Eersel: Auto in sloot, twee gewonden
Zondag om 18.10 uur zijn op de A67 onder Eersel twee inzittenden van een personenauto gewond geraakt toen de auto door onbekende oorzaak van de weg raakte en in de sloot terecht kwam. De 79-jarige bestuurder uit Eindhoven is met onbekend letsel in het MMC in Eindhoven opgenomen en de 68-jarige vrouw uit Oud Turnhout is in het MMC in Veldhoven opgenomen.