Ingezonden persbericht

RESEARCH IN MOTION LEVERT BLACKBERRY AAN CORPORATE KLANTEN VODAFONE

BlackBerry roaming in alle 14 Europese Vodafone landen

Amsterdam 15 April 2002 ? Vodafone Engeland is met Research In Motion Limited overeengekomen de BlackBerry vanaf Juni 2002 te gaan leveren aan haar corporate klanten. In alle 14 Europese landen waar Vodafone GPRS roaming aanbiedt zullen BlackBerry gebruikers in staat zijn om via het GPRS network verbonden te blijven met hun mailbox.

Via het over Vodafone's GPRS (General Packet Radio Service) netwerk voorziet de BlackBerry zakelijke gebruikers een 'always on', en veilige verbinding met hun their corporate email inbox. De BlackBerry oplossing werkt op basis van push-technologie. Dit betekent dat e-mail die in de zakelijke mailbox van een gebruiker binnenkomt, onmiddellijk wordt doorgestuurd naar BlackBerry. De gebruiker hoeft geen actie te ondernemen en ziet dus meteen wanneer hij nieuwe e-mail ontvangt.

Over Research In Motion

BlackBerry is een combinatie van hardware, software en diensten, die een klant gemakkelijke en veilige mobiele toegang tot zijn corporate e-mail biedt, ongeacht de plek waar de gebruiker zich bevindt. Gebruikers van BlackBerry, een product van Research In Motion (RIM), hebben op die manier altijd hun eigen up-to-date bedrijfs e-mail binnen handbereik: via de GPRS-verbinding ('always-on') staat de BlackBerry continu in verbinding met het bedrijfsnetwerk. De BlackBerry oplossing werkt op basis van push-technologie. Dit betekent dat e-mail die in de zakelijke mailbox van een gebruiker binnenkomt, onmiddellijk wordt doorgestuurd naar BlackBerry. De gebruiker hoeft geen actie te ondernemen en ziet dus meteen wanneer hij nieuwe e-mail ontvangt. Hiermee onderscheidt de BlackBerry zich van traditionele electronische devices, waarbij de gebruiker wel zelf actie moet ondernemen om gegevens naar zijn electronische handheld te krijgen.

Ingezonden persbericht