Ingezonden persbericht

MAXDATA opent nieuwe vestiging in Spanje

Amsterdam, 15 april 2002 - MAXDATA, toonaangevend leverancier van computerhardware, heeft een nieuwe vestiging in Spanje geopend. Met de opening van deze vestiging in Madrid onderstreept MAXDATA haar aspiraties om internationaal uit te breiden. Vanuit Madrid worden in eerste instantie MAXDATA-notebooks en Belinea-monitoren geleverd aan Spaanse en Portugese klanten. Later dit jaar zal het assortiment uitgebreid worden met MAXDATA-pc 's en PLATINUM-servers.

MAXDATA behaalde in 2001 al 32 procent van haar omzet buiten Duitsland, waar het hoofdkantoor van de hardwareleverancier is gevestigd. Ondanks de slechte marktomstandigheden in 2001, wist MAXDATA haar resultaat voor belastingen en interest in 2001 te verdubbelen. MAXDATA heeft vestigingen in Duitsland, Groot-Brittannië, België, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Nederland. Door gebruik te maken van gestandaardiseerde procedures gebaseerd op SAP R/3 kunnen bestaande bedrijfsstructuren efficiënt worden ingezet voor vestigingen in andere landen.

MAXDATA
MAXDATA heeft zich sedert haar oprichting in 1987 ontwikkeld tot een vooraanstaande leverancier van hardware. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete hardwareoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 2000 een omzet van bijna 1 miljard euro en is genoteerd aan de Neue Markt in Frankfurt. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en Spanje. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa. Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com.