Verbond van Verzekeraars

Verkiezing Leerbedrijf van het Jaar
ECABO, de onderwijskoepel voor het economisch en administratief onderwijs, organiseert dit jaar weer de verkiezing Leerbedrijf van het Jaar 2001 voor de bank- en verzekeringsbranche. Doel van deze verkiezing is de aandacht te vestigen op het belang van de stage, ofwel de beroepspraktijkvorming (BPV) bij banken en verzekeraars. Via een speciale website, www.leerbedrijfvanhetjaar.nl, is het mogelijk organisaties voor de prijs te nomineren.

Welk leerbedrijf is de beste kweekvijver voor financieel talent? Die vraag staat centraal bij de verkiezing. Tot 1 mei kunnen leerbedrijven, scholen, leerlingen en contactadviseurs van ECABO organisaties in het bank- en verzekeringswezen nomineren die één of meer stagiaires hebben begeleid van de mbo-opleidingen Commercieel medewerker banken, Commercieel medewerker verzekeringen of Commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen. Momenteel worden hiervoor zon 6.000 leerlingen opgeleid.

De genomineerden worden onder andere beoordeeld op hun opleidingsklimaat, de arbeidsomstandigheden, planmatigheid van opleiden en de betrokkenheid van het bedrijf in vormgeving en inhoud van opleidingen. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, selecteert uit de aanmeldingen de vijf beste leerbedrijven. In september wordt de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt, die tevens mag meedoen aan de landelijke verkiezing Leerbedrijf van het Jaar voor alle branches, eind 2002.

De verkiezing Leerbedrijf van het Jaar voor het bank- en verzekeringswezen is een initiatief van ECABO in samenwerking met de NVA, de NBVA, de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en het Verbond.

April 2002