---

Ministerie van Defensie



---

foto: zijaanzicht fregat Hr.Ms. Witte de With (CAVDKM)

500ste ondervraging voor Hr. Ms. Witte de With

15-04-2002

Het marinefregat Hr.Ms. Witte de With heeft vorige week voor de 500ste keer tijdens de huidige vaartocht een schip in de Middellandse Zee ondervraagd. Het luchtverdedigingsfregat maakte deel uit van het permanente NAVO-eskader Standing Naval Force Mediterranean en patrouilleerde in het oostelijk deel van de Middellandse Zee in het kader van de internationale strijd tegen het terrorisme. Dit eskader is vandaag (15 april) afgelost door het NAVO-eskader Standing Naval Force Atlantic. Van dit eskader maakt het Nederlandse bevoorradingsschip Hr.Ms. Amsterdam deel uit.

Hr.Ms. Witte de With vertrok 14 januari 2002 uit Den Helder en voegde zich enkele dagen later bij het NAVO-eskader. Dit vlootverband is ondermeer belast met het observeren en ondervragen van de scheepvaart in de Middellandse Zee als onderdeel van de internationale strijd tegen het terrorisme. Daarnaast redde Hr.Ms. Witte de With op 20 januari vijf opvarenden van een Tunesische vissersboot.

Na de aflossing van het NAVO-eskader voor de Middellandse Zee door het eskader voor de Atlantische Oceaan keert Hr.Ms. Witte de With terug naar Nederland. Het fregat wordt 26 april verwacht in de thuishaven Den Helder. Hr.Ms. Amsterdam vertrok 8 april uit Den Helder naar de Middellandse Zee. (foto: CAVDKM)

* Dossier: Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme