Korps: Friesland, plaats: Friesland 15-04-2002
Politieberichten van 15/4 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Noordwest Friesland: verkeerscontroles
Vorige week zijn in de regio noordwest Friesland verschillende verkeerscontroles gehouden. Hierbij zijn op een aantal plaatsen overtredingen geconstateerd en zijn diverse personen bekeurd. In totaal zijn er 141 processen-verbaal uitgeschreven: 73 voor het niet dragen van de gordel, 55 voor het overtreden van de maximumsnelheid, drie voor het onnodig geven van signalen, een voor rechts inhalen, twee voor het niet verlenen van voorrang, een voor het gebruik maken van het verdrijvingsvlak, vijf voor het gebruiken van een GSM achter het stuur en een voor het rijden zonder rijbewijs. Er zijn drie rijbewijzen ingevorderd

Dokkum: inbreker aangehouden
Maandag omstreeks 03.45 uur werd in een school van het Dockinga Collega aan de Woudweg een 22-jarige inwoner van Dokkum op heterdaad betrapt bij een inbraak. Nadat het inbraakalarm was afgegaan, werd een onderzoek in de school ingesteld en hierbij werd de verdachte op een toilet aangetroffen. Eerder in de nacht was ook reeds een alarmmelding van de school binnengekomen. Toen bleek dat een ruit was vernield. Voor zover nu kon worden nagegaan werd er niets uit de school weggenomen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau, alwaar hij werd ingesloten. Tijdens de insluiting bekende hij ook de vernieling van het raam.

Hurdegaryp: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 04.15 uur vond op de Rijksstraatweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 29-jarige inwoner van Oentsjerk, reed in de richting Hurdegaryp. Vermoedelijk door aquaplaning kwam hij in de berm terecht en bij de daarop volgende stuurcorrectie verloor hij de macht over het stuur en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De bestuurder klaagde over nek- en rugpijn. Hij werd door het ambulancepersoneel uit de auto gehaald en overgebracht naar het MCL-Zuid. De auto werd weggesleept.

Drachten; diefstal aanhangwagen
Van zondag op maandag werd vanaf een bedrijfsterrein aan de Tussendiepen een aanhangwagen weggenomen. Het betrof hier een zogenaamde tandem-asser, merk Saris, grijs van kleur, gegalvaniseerd met bruine betimmering. De dissel van de aanhangwagen was voorzien van een verligheidsslot. Het slot van het toegangshek werd vernield. Een medewerker van het bedrijf, een 40-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal auto
Afgelopen weekend werd vanaf het Engelseplein een personenauto, merk Volkswagen Golf, kleur blauw, voorzien van het kenteken XG-47-VL gestolen. De eigenaar, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden, deed aangifte. Nadat de eigenaar aangifte had gedaan, kwam er een telefoontje binnen van de politie Steenwijk, dat de auto aldaar was teruggevonden. De eigenaar werd in kennis gesteld

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272