Ingezonden persbericht


Nieuwe Ernst & Young ICT Barometer:

Merendeel ICT ers is honkvast

MAARSSEN 15 april 2002 ---- Ernst & Young ICT Leadership maakt de resultaten bekend van de nieuwe, inmiddels derde ICT Barometer. Een van de belangrijkste conclusies uit dit onderzoek betreft de mobiliteit van ICT-managers en -professionals. Resultaten laten zien dat er momenteel opvallend weinig van werkgever gewisseld wordt. Meer dan de helft van de ondervraagden is al minimaal 3 jaar bij de huidige werkgever werkzaam.

Het merendeel van de ICT-managers en -professionals is honkvast

78% van de ondervraagde ICT-managers en -professionals heeft niet de intentie om binnen een jaar van werkgever te veranderen. 14% van de groep is van plan binnen een jaar te veranderen en 8% al binnen zes maanden.

Opvallend is dat degenen die wel willen veranderen over het algemeen werkzaam zijn bij bedrijven vanaf 100 werknemers. De meest trouwe ICT-managers en -professionals zijn werkzaam in de sector handel/distributie, waar 90% niet de intentie heeft te vertrekken.

Van de ondervraagde ICT-managers en professionals is 39% langer dan 5 jaar werkzaam bij de huidige werkgever.

In de dienstverlenende sector is het verloop het hoogst. Slechts 27% is daar langer dan 5 jaar werkzaam in tegenstelling tot 45% in de handel/distributie.

Over de Ernst & Young ICT Barometer

De Ernst & Young ICT Barometer is een onderzoek van Ernst & Young ICT Leadership dat iedere twee maanden wordt uitgevoerd. Dit unieke onderzoek wordt gehouden naast het jaarlijkse onderzoek Trends in ICT. Het houdt continu de vinger aan de ICT-pols van het Nederlandse bedrijfsleven, de overheid en de not-for-profit sector. De metingen worden gedaan onder een groep van ruim 500 directeuren, managers en ICT-professionals. Het onderzoek bestaat uit een vaste set, terugkerende vragen en uit actuele vragen. Kijk voor meer informatie over de ICT Barometer op www.trends-in-ict.nl

Over Ernst & Young ICT Leadership

Ernst & Young ICT Leadership, onderdeel van Ernst & Young Executive Temporary Management en verbonden aan de sectorgroep Technology Communications en Entertainment (TCE), richt zich op het leveren van ICT interim-management, van CIO/ICT directeur tot programmamanager. ICT Leadership heeft een samenwerkingsverband met de Erasmus Universiteit, het Institute for ICT Leadership, waar CIO s worden opgeleid en studiedagen voor commissarissen worden georganiseerd. Daarnaast organiseert ICT Leadership zogeheten Future Vectory s voor CEO s, commissarissen en CIO s uit verschillende branches om met hen en onze interim-managers een toekomstvisie op ICT te ontwikkelen. Ook het jaarlijkse onderzoek Trends in ICT, counseling van ICT opdrachtgevers en dit onderzoek, de ICT Barometer, beslaan de activiteiten van Ernst & Young ICT Leadership.

Over Ernst & Young

Ernst & Young biedt ondersteuning in accountancy, belastingadvies, juridische dienstverlening en corporate finance. Daarnaast wordt professionaliteit ingebracht in vraagstukken en uitdagingen op het vlak van interim-management, informatietechnologie/EDP Audit, human resource management en logistiek.

# # #