Nederlandse energiespecialist Nedalo wordt Europese speerpuntpartner van APC

Akkoord doelt op continue beschikbaarheid computersystemen bij stroomproblemen Utrecht/Mijdrecht (Nederland), 15/04/2002

American Power Conversion (APC - NASDAQ:APCC), leverancier van noodstroomvoorzieningen, heeft een partnerschap gesloten met Nedalo, een in Nederland (Mijdrecht) gevestigde specialist in centrale energieopwekking. Via het partnerschap wordt Nedalo een 'APC High Power Partner' en is het bedrijf bevoegd om de producten van APC te verkopen en te implementeren bij zijn eindklanten.

Nedalo is één van de grootste leveranciers in Europa van toepassingen voor energieopwekking. In die context ontwerpt en installeert de onderneming warmte/kracht- en noodstroomaggregaten, voornamelijk bij ondernemingen, ziekenhuizen, banken en nutsbedrijven. "Onze noodstroomaggregaten vervangen het openbaar spanningsnet bij stroomonderbrekingen. Toch verlopen er telkens een aantal seconden voor de generatoren volledig zijn opgestart. Voor computersystemen en -netwerken is die tijdspanne onoverkomelijk, met mogelijk hoge 'downtime'-kosten als gevolg," zegt Jan-Willem Bossen, account manager bij Nedalo. "Met de noodstroomvoorzieningen van APC, die werken op basis van batterijen, kunnen we die tijdspanne overbruggen en onze klanten een beschikbaarheid garanderen tot 99,999%."

Nedalo zal het volledige productenpakket van APC aanbieden maar gaat zich vooral concentreren op de APC Silcon 3-faseoplossingen, de intelligente on-linenoodstroomvoorziening van APC voor het zwaardere werk (meer informatie staat op: http://www.apc.com/products/silcon). APC en Nedalo hebben geen plannen voor een gezamenlijke R&D, maar de dienstenafdeling van Nedalo zal wel uitvoerig worden opgeleid en ondersteund door APC. Die afdeling zal immers naast de implementatie ook garant staan voor het onderhoud van de APC-producten.

---
END

---
Over APC
American Power Conversion (NASDAQ:APCC) werd opgericht in 1981 en is een toonaangevend leverancier van
noodstroomvoorzieningen en oplossingen voor netwerkbeheer. Tot het assortiment van APC behoren
piekspanningsonderdrukkers, UPS'en (Uninterruptible Power Supply), DC-gebaseerde noodstroomsystemen,
gespecialiseerde koelapparatuur, bekabeling, apparatuur voor de optimalisering van stroomtoevoer, verwante softwareproducten en consulting. De uitgebreide oplossingen van APC, die ontworpen zijn voor thuis- en bedrijfsomgevingen, verbeteren de beschikbaarheid, beheerbaarheid, prestaties van gevoelige elektronische-, netwerk-, communicatie- en industriële apparatuur van gelijk welke omvang. APC heeft zijn hoofdkwartier in West Kingston (Rhode Island/VS) behaalde in 2000 een omzet van meer dan 1,48 miljard dollar. APC staat in de Fortune-1000 en S&P-500. Additionele informatie over APC en haar oplossingen staat op www.apcc.com.
Journalisten,