Ingezonden persbericht


Unieke zeefdruk Dadara geveild op eBay.nl

Kunstwerk vormt financiële ondersteuning voor Fools Ark-project

Amsterdam, 15 april 2002 - Op de online handelsplaats eBay.nl wordt tot en met aanstaande donderdag een unieke zeefdruk van de gerenommeerde Amsterdamse kunstenaar Dadara geveild. Het kunstwerk stelt een imaginaire zeekaart voor, waarvan de opbrengst dient als financiële ondersteuning voor de realisering van het zogenaamde Fools Ark-project.

De zeefdruk zal aanstaande zaterdag in samenwerking met de Reflex Modern Art Gallery in de Amsterdamse winkel Famous door Dadara aan de hoogste bieder worden overhandigd. De kunstenaar zal tijdens de opening bovendien een extra tekening voor de koper van de zeefdruk maken.

In het kader van het Fools Ark-project heeft Dadara een ontwerp voor een 15 meter lang, houten schip gemaakt. Dit zal gebouwd worden op de NDSM-werf en van 17 juli t/m 11 augustus 2002 op het Amsterdamse Over-Het-IJ-Festival te aanschouwen zijn.

Het Fools Ark-project is geïnspireerd op de legendarische zeeschepen van de V.O.C. en hun avontuurlijke reizen. Na het Over-Het-IJ-Festival zal het schip nog schitteren op het Burning Man Festival in de Amerikaanse Black Rock Desert, alwaar het symbolisch verbrand zal worden.

Over eBay®
Met meer dan 42,4 miljoen ingeschreven leden is eBay wereldleider in on-line handel. eBay stelt de community van gebruikers, zowel particulieren als professionelen, in staat om praktisch alles te verhandelen. In het jaar 2001 werd door de eBay-community wereldwijd voor meer dan 9 miljard dollar aan objecten gekocht en verkocht. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is en het bedrijf staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is.
eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 17 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.