Gemeente Den Haag

2002-04-15: Den Haag Nieuw Centrum, de kroon op de stad

Met de slogan 'Den Haag Nieuw Centrum, de kroon op de stad!' gaat de ontwikkeling van het Haagse sleutelproject een nieuwe fase in. In ruwweg tien jaar tijd heeft het gebied tussen het Centraal Station en het Spui een ware metamorfose ondergaan. Nog niet alles is af, maar wel hard op weg. Kortom, de kroon wordt nu letterlijk op het werk gezet.

Naast de nieuwe slogan is nu ook een totaal vernieuwde internetsite over de realisering van Den Haag Nieuw Centrum in de lucht. Op deze site, www.denhaagnieuwcentrum.nl, is veel informatie te vinden over de diverse projecten die in het kader van Den Haag Nieuw Centrum al zijn of nog worden ontwikkeld. De internetsite is een initiatief van de stichting Den Haag Nieuw Centrum. Een organisatie waarin ruim dertig vastgoedpartijen, actief in Den Haag Nieuw Centrum, met elkaar samenwerken.

Nieuw Centrumprijs
De site en de slogan werden gisteravond gelanceerd tijdens het derde Gala de La Haye. Daar kreeg Hans van Veggel van Multi Vastgoed bv ook de tweejaarlijkse Den Haag Nieuw Centrumprijs uitgereikt. Multi ontving de prijs voor het ontwikkelen van een aantal spraakmakende projecten in Den Haag Nieuw Centrum. "Met name de overbouwingen over de Utrechtsebaan hebben bijgedragen aan eennieuw en aantrekkelijk gezicht van de stad. Malietoren en Grotiusplaats zijn spannende, kwalitatief hoogwaardige bijdragen aan de auto‑entree van Den Haag. Hiermee heeft Multi Vastgoed aangetoond op moeilijke plaatsen kwaliteit te kunnen realiseren", aldus de jury van de stichting Den Haag NieuwCentrum. Multi Vastgoed is in Den Haag ook bekend als ontwikkelaar van het Maanplein en is betrokken bij de herontwikkeling van het NS‑station Den Haag Centraal en haar omgeving.

Eerder ging de Den Haag Nieuw Centrum prijs naar de gemeente Den Haag, Zurich, ING Vastgoed Ontwikkeling en MAB Groep bv.

Sleutelproject
Den Haag Nieuw Centrum is het meest succesvolle sleutelproject van het eerste uur. In het afgelopen decennium zijn diverse projecten gerealiseerd. Bekend zijn het nieuwe stadhuis, 'de Resident', maar ook de 'Koningstunnel', het 'Souterrain' en de verschillende overkluizingen van de Utrechtsebaan. De plannen voor het Beatrixkwartier en het Centraal Station en omgeving gaan van deze wijk ook een zakencentrum van formaat maken.

Met Den Haag Nieuw Centrum hebben het moderne, grootstedelijke en het statige Den Haag elkaar gevonden: de historische binnenstad en Den Haag Nieuw Centrum lopen naadloos in elkaar over. Wie zich probeert te herinneren hoe het centrum er jaren geleden bij lag, ziet het verschil. Met Den Haag Nieuw Centrum wordt de kroon op de stad gezet!

last update: 15 april 2002 ;pag.: 12119; auteur: 10;cat.: 17 Uw