Leefbaar Nederland

e-LN 16 april 2002

De dagelijkse elektronische nieuwsbrief van Leefbaar Nederland

LEEFBAAR NEDERLAND REAGEERT OP AFTREDEN KABINET KOK

Zojuist heeft lijsttrekker Fred Teeven van Leefbaar Nederland een verklaring afgegeven in reactie op het dreigende aftreden van het kabinet Kok:

PERSBERICHT

FRED TEEVEN LEEFBAAR NEDERLAND:

DIJKSTAL EN MELKERT ONGELOOFWAARDIG ALS KANDIDAAT-PREMIER!

HILVERSUM - De lijsttrekker van Leefbaar Nederland Fred Teeven vindt dat de lijsttrekkers van PvdA Melkert en VVD Dijkstal ongeloofwaardig zijn als ze na het NIOD-rapport over Srebrenica nog premier van een volgend kabinet willen worden. Teeven vindt dat zij af moeten zien van hun kandidatuur als minister-president. Teeven gaat er vanuit dat het kabinet Kok de consequenties uit het NIOD-rapport over het Srebrenica-drama zal trekken en aftreedt en wijst er op dat PvdA-minister Pronk openlijk het falen van het kabinet heeft erkend.

Immers, zo stelt Fred Teeven, twee hoofdrolspelers in een dergelijk debat, de fractievoorzitters van de PvdA Melkert en VVD Dijkstal waren in belangrijke mate medeverantwoordelijk voor de gebeurtenissen die onder verantwoordelijkheid van het kabinet Kok1 in 1995 plaats vonden. PvdA-lijsttrekker Melkert was minister van Sociale Zaken en rechterhand van premier Kok, Dijkstal was minister van Binnenlandse Zaken en zelfs vice-premier. Zij kunnen geen enkele kant op en onmogelijk premier willen worden.

Dat laatste zou zeer ongeloofwaardig zijn. Als een heel kabinet aftreedt dan kan het toch niet waar zijn dat vervolgens iemand die net zo zeer medeverantwoordelijk is doodleuk minister-president kan worden. Als Melkert en Dijkstal hun kandidatuur handhaven, dan zullen de kiezers op 15 mei daar zeker een duidelijke uitspraak over doen.


---
http://www.leefbaar.nl info@leefbaar.nl