Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 15-04-2002 2e persbericht 15 april 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Agressieve klant
Op de Diepenbrockstraat is maandag om 10.45 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij 20 minuten voor zijn aanhouding in een winkel aan de Tenierslaan een personeelslid heeft mishandeld. De verdachte was de winkel binnengekomen met een kapotte kamerthermostaat en wilde een nieuwe. De thermostaat was echter al acht jaar oud en de garantie van drie jaar was uiteraard verlopen. Daarom wilde hij een korting van 10% op een nieuwe thermostaat. Toen hij er achter kwam dat men daarop niet inging werd hij kwaad en duwde het 39-jarig personeelslid tegen een stelling. Het personeelslid bezeerde de knie en raakte licht gewond aan zijn hand. De man verliet de winkel en reed met een auto weg. Het kenteken werd genoteerd en de politie werd gewaarschuwd. De auto werd op de Diepenbrockstraat, waar de verdachte in de buurt woont aangetroffen, en de man werd aangehouden.

Heeze: Ontucht
In Heeze is maandagmorgen om 10.00 uur in zijn woning een 28-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt er van verdacht op 5 april bij vier kinderen uit Heeze van 8 (3x) en 6 jaar oud ontucht te hebben gepleegd. Dat gebeurde in de woning van de man. De man had de kinderen die in de buurt speelden naar zijn woning gelokt. De Heezenaar beschikt over beperkte verstandelijke vermogens. Daarom is de man vandaag direct na zijn aanhouding voorgeleid aan de rechter commissaris in s Hertogenbosch.

Gemert: Drugsdealers opgepakt
De politie van Gemert / Laarbeek is in januari van dit jaar een onderzoek gestart naar drugshandel vanuit een woning op park De Kanthoeve aan het Nuijenseind in Bakel. Dat gebeurde nadat van diverse kanten informatie was binnen gekomen. Uit het onderzoek bleek dat door een 29-jarige man vanuit een chalet harddrugs werden verkocht en dat hij anderen voor hem liet dealen, met name in Bakel en Deurne. Op vrijdagavond 12 april werd eerst een 22-jarige man uit Deurne op De Kanthoeve aangehouden. Hij had zojuist 5 gram cocaïne, die was verpakt in seals, gekocht van de 29-jarige drugsdealer. De man uit Deurne stond bij de politie bekend als een drugshandelaar. Hij bleek al vanaf mei 2001 drugs te dealen om een schuld aan de verkoper af te lossen en om in zijn eigen drugsgebruik te voorzien. Vervolgens werd er bij betreffend chalet een onderzoek ingesteld. De bewoner, de 29-jarige man, werd aangehouden. Er werd een huiszoeking verricht. Daarbij werd een hoeveelheid cocaïne en amfetamine gevonden. Tevens trof de politie 57 XTC-pillen, 80 gram hasj en 150 gram hennep aan. Verder werden nog een vuurwapen met bij behorende munitie, een namaakvuurwapen en twee stroomstootwapens gevonden. De drugs en de wapens werden inbeslaggenomen. Uit onderzoek bleek dat betreffende man al sinds 1998 handelde in harddrugs. De drugshandelaren, die beiden verslaafd zijn, zijn op maandag 15 april voorgeleid voor de rechter commissaris in Den Bosch. Beiden werden in bewaring gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet en er worden nog meer aanhoudingen verwacht.

Valkenswaard: Auto gestolen
In de nacht van zondag op maandag is vanaf de Antwerpsebaan een zwarte Volkswagen Golf met het Belgische kenteken RVJ 869 gestolen.

Valkenswaard: Politie zoekt getuigen mishandeling Maandagmorgen om 8.20 uur is op de Waalreseweg in Valkenswaard een 13-jarige jongen aangehouden. Hij wordt er van verdacht op donderdag 11 april rond 8.15 uur een 14-jarige jongen van zijn fiets getrapt te hebben. Het slachtoffer reed toen op de Nieuw Waalreseweg en zonder dat daartoe aanleiding werd gegeven trapte de verdachte tegen het voorwiel van de jongen waardoor hij viel. Hij brak daarbij enkele tanden en liep een gebroken neus en schaafwonden op. Er stonden kinderen in de buurt toen dit gebeurde. De politie vraagt of de eventuele getuigen van dit voorval zich willen melden bij de politie Valkenswaard tel 0900 8844.

Nuenen: Zandauto de sloot in
Op de Eikelkampen is maandagmorgen rond 11.00 uur een 20-tons vrachtauto met 24 m3 zand de sloot ingereden. De politie kreeg daar pas om 13.15 uur kennis van. Er waren geen gewonden. Een deel van het zand was in de Dommel terecht gekomen. Omdat de gekantelde auto precies onder de hoogspanningskabels lag moest er een gespecialiseerd bedrijf aan te pas komen om de wagen weer op de wielen te zetten. De gemeente Nuenen houdt zich bezig met de schadeafhandeling. De bestuurder van de auto is een 29-jarige man uit Veldhoven. Hij reed voor een bedrijf uit Son.

Veldhoven: Inbraak
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Dreef. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning is een geluidsinstallatie weggenomen.

Helmond: Bericht van de Sociale Recherche
Het Bureau Sociale Recherche in de regio Helmond heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 39-jarige vrouw uit Helmond. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij in de periode van 2 juli 1993 tot en met 13 februari 2002 heeft samengewoond zonder dat zij dit aan Sociale Zaken heeft doorgegeven. Zij kreeg hierdoor ten onrechte een uitkering. De gemeente werd voor een bedrag van 101.315,= benadeeld. Het geld wordt terug gevorderd.