Gemeente Zaanstad

Eerste paal brandweerkazerne Zaandijk

maandag 15 april 2002

Loco-burgemeester Rens Berkhout slaat op 15 april a.s. om 14.00 uur de eerste paal van nieuwe brandweerkazerne aan de Guisweg in Zaandijk.

Voor de eerste keer in zijn carrière als wethouder van Zaanstad zal de heer R.L. Berkhout maandag 15 april a.s. om 14.00 uur de eerste paal van de nieuwe brandweergarage van Kring Zaandijk slaan. In dit nieuwe brandweercomplex zal tevens de bedrijfsbrandweer van ADM Cocoa gehuisvest worden.

De garage is een ontwerp van het Zaanse architectenbureau Stam Architecten bna en wordt gebouwd door Kakesbouw uit Zaandam.

De bouw van de nieuwe kazerne past in het gemeentelijk beleid rond het thema veiligheidszorg. Daarin wordt niet alleen gewerkt wordt aan de vernieuwing van materieel van de brandweer maar ook de uitbreiding en vernieuwing van gebouwen van de brandweer wordt met grote vaart opgepakt.

In het veiligheidsbeleid van de gemeente zal de komende jaren met name aandacht besteed worden aan de risicos die in de Zaanstreek aanwezig zijn. Zo zal medio dit jaar zal het rapport Veiligheid op en aan de Zaan verschijnen.