Ingezonden persbericht

Heemstede, 12 april 2002

PERSBERICHT

Juwelen van kachels: Diamond, Emerald & Ruby

De moderne look van deze drie houtkachels wordt gecreëerd door de kleur, materiaal èn vormgeving. De kachels zijn gemaakt van zwart staal, rvs en de bovenkant is afgewerkt met een zandgestraalde spekstenen plaat. De vormgeving is slank en rond, wat het karakter van deze serie bepaalt. De verschillen tussen de kachels zijn subtiel, maar geven aan elke kachel een eigen charme.

Diamond & Emerald

Deze twee slanke, hoge kachels zijn volledig gemaakt van zwart gelakt staal. De Diamond heeft rvs zijpanelen, waardoor deze uitvoering een industriële look krijgt. Optioneel voor beide kachels is het plaatsen van een waterverdamper in de top, welke de luchtvochtigheid in de kamer regelt. In de bovenkant ligt een ovalen zandgestraalde spekstenen plaat, wat een mooi contrast maakt met het zwarte metaal. Als afwerking is het mogelijk om een extra deur te plaatsen aan de onderkant waarmee de houtnis aan het oog onttrokken wordt.

Ruby

De Ruby is ook volledig gemaakt van zwart gelakt staal. Opmerkelijk is de extra ronding van dit toestel t.o.v. de Diamond & Emerald. Deze kachel loopt namelijk aan de achterkant rond waardoor het toestel zich goed in een hoek van het interieur laat plaatsen. Een spekstenen plaat bedekt bij deze uitvoering de helft van de bovenzijde.

Milieubewust stoken

Het binnenwerk van deze drie kachels is voorzien van een efficiënt náverbrandingssysteem. De chamotte bekleding van de verbrandingskamer zorgt voor extreem hoge temperaturen. Door hierbij nog eens extra verbrandingsgassen te injecteren, wordt een hoge rendement en een lage emissie verkregen.

De toestellen zijn voorzien van een directe buitenluchtaansluiting. Extra voorzieningen als luchttoevoer zijn daardoor overbodig. (Een directe aansluiting voorkomt tevens koude luchtstromen in de woonruimte.) Alle modellen zijn voorzien van zogenaamde 'schoon glas-constructie'. Dit houdt in dat steeds verse lucht langs de ruit gevoerd wordt, waardoor roetafzetting tot een minimum beperkt wordt.

Helex beschikt over een landelijk dealernetwerk. Voor verkoopadressen kunt u telefonisch contact opnemen met Helex (023-58833000) of kijk op www.helex.nl.



Ingezonden persbericht