HOUT EN BOUWBOND CNV

Bouwbonden schrijven 1.311 nieuwe stakers in

FNV Bouw, de Hout- en Bouwbond CNV en vakvereniging Het Zwarte Corps hebben vandaag 1.311 werknemers ingeschreven die voor onbepaalde tijd in staking zijn gegaan. In totaal zijn er nu 8.668 stakers in de bouw.

De bonden roepen vanaf vandaag alleen nog werknemers voor onbepaalde tijd in staking. Tot deze week organiseerden de bonden vooral verrassingsacties waarbij werknemers ook voor bepaalde tijd konden staken.

Eind vorige week telden de bonden ongeveer 10.000 stakers. Vandaag gingen ongeveer 2.650 werknemers, die voor bepaalde tijd staakten, weer aan het werk. Omdat de bonden 1.311 nieuwe stakers inschreven, komt het totale aantal stakers op 8.668.

De bonden hebben tot nu toe bijna 100.000 stakingsdagen uitgekeerd.

De bouwbonden voeren al weken actie voor een goede bouw-cao. De onderhandelingen over de bouw-CAO zijn vastgelopen, omdat werkgevers eisen dat de bouwbonden eerst instemmen met hun voorstel om de reisurenregeling aan te passen, voordat over de andere voorstellen onderhandeld kan worden. Door dit dictaat bleek een normale manier van onderhandelen niet mogelijk.

De bonden hebben vorige week contact gezocht met werkgevers om te trachten het overleg te hervatten zonder voorwaarden vooraf. De werkgevers hebben deze handreiking afgewezen.