Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 14-04-2002
Berichten van zondag 14 april

Hond doodgereden

MEPPEL - Op de A-32 bij Meppel is zaterdagavond een Golden Retriever doodgereden. De hond liep plotseling de rijbaan op. Een 31 je automobilist uit Meppel kon de hond niet meer ontwijken. De hond overleed ter plaatse. De eigenaar is nog niet bekend. De auto raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.

Bestelbus uitgebrand

MEPPEL - Zaterdagmiddag brandde op het Kerkplein in Meppel een bestelbus uit. De eigenaar, een vishandelaar uit Bunschoten die met een kram op het plein stond, vermoed zelf dat de brand is ontstaan door het koelsysteem in de auto.
Auto te water na stuurcorrectie

HUIS TER HEIDE - Op de Kolonievaart in Huis ter Heide reed zaterdagavond een 20 jr. vrouw uit Assen met haar auto in het water van de Kolonievaart. De vrouw en haar vriendin konden zelf uit de auto klimmen voordat deze onder water verdween. Ze bleven ongedeerd. De vrouw was met de wielen van de auto in de berm gekomen. Door een te heftige stuurcorrectie vloog de auto naar de andere kant van de weg en dook het water in.
Dronken automobilist rijdt tegen boom

EMMEN - Op de Hoofdstraat in Emmen verloor een 32 jr. automobilist uit die plaats in de nacht van zaterdag op zondag de macht over het stuur. Hij kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand. De politie hield hem aan omdat hij gedronken had. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Met auto uit de bocht

WIJSTER - Twee personen raakten zaterdagavond gewond bij een eenzijdig ongeval op de Kampsweg in Wijster. Een auto met vier jeugdige inzittende vloog uit de bocht, ramde een boomstronk en vloog over de kop. De 20 jr. bestuurder uit Wijster en een 21 jr. passagier uit Spier raakten daarbij gewond. Ze werden overgebracht naar ziekenhuizen in Assen en Meppel. De beide andere passagiers (18 en 20 jr. en woonachtig in Spier) bleven ongedeerd.
Door de drank in de sloot

HOOGEVEEN - Op het Alteveer tussen Hoogeveen en Alteveer belandde zaterdagavond een 34 jr. man uit Hoogeveen met zijn auto in de sloot. Door onbekende oorzaak kwam de man met zijn auto naast de weg. Daar botste hij op een grote zwerfkei en werd als het ware gelanceerd. Een sloot werd zijn landingsbaan. De bestuurder had gedronken. Ook raakte hij lichtgewond en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd hij behandeld en nam een arts een bloedproef. De uitslag zal over enkele weken bekend zijn.
Trammelant onder zendpiraten

MEPPEL - Zaterdagavond ontstond er ruzie tussen een aantal zendpiraten uit Meppel. Een aantal mensen kreeg klappen en er werden vernielingen gepleegd. Waarschijnlijk ligt de oorzaak in opmerkingen die via de zenders zijn gemaakt. Aan de Zomerdijk drong aan het eind van de avond een groep van ongeveer 7 personen de woning van een 42 jr. zendpiraat binnen. Ruiten werden ingegooid en de inboedel, waaronder de zender, werd vernield. De man werd mishandeld. Als de politie komt zijn de daders gevolgen. De mishandelde man gaat daarna naar een kennis in Meppel. Hier verschijnen even later weer een aantal boze zendpiraten. Er vallen op straat weer enkele rake klappen. De gewaarschuwde politie kan dan één van de aanvallers aanhouden. Hij reed net weg met zijn auto. Natuurlijk was er drank in het spel. Bij de aangehouden man, een 33 jr. inwoner van Meppel, is een ademanalyse uitgevoerd. Hieruit bleek een alcoholgehalte van 1,35 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook was zijn auto niet verzekerd. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Zondagmorgen is hij over zijn aandeel in de gewelddadigheden gehoord. Een 29 jr. man uit Meppel kwam zondagmorgen op uitnodiging van de politie naar het politiebureau. Daar werd ook hij als verdachte gehoord. De mishandeld man deed aangifte. Het onderzoek van de politie naar de andere geweldplegers gaat nog verder.

Alcohol in het verkeer

VRIES - Op de Fledders in Vries hield de politie zaterdagmiddag een 27 jr. man uit die plaats aan. Toen hij werd aangehouden zat hij bij iemand anders in de auto. De politie verdenkt hem echter van het met een auto en onder invloed veroorzaken van een aanrijding. Dit gebeurde eerder op de middag in Het Rocht in Vries. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ruim 2,5 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Na verhoor is hij op vrije voeten gesteld.

COEVORDEN - Op de Rembrandtlaan in Coevorden hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 47 jr. automobilist uit die plaats aan. Bij hem werd een alcoholgehalte van 2,1 promille vastgesteld. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

HOOGEVEEN - Rijden met een auto op een fietspad is vragen om moeilijkheden. Dat ervoer een 18 jr. jongen uit Hoogeveen toen hij in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woonplaats over het fietspad van de Kinholtsweg reed. Een politiepatrouille was namelijk in de buurt en een controle was het gevolg. Daarbij bleek dat de jeugdige automobilist gedronken had. Hij belandde op het politiebureau en daar bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van ruim 1 promille. Tas van de voorzitting gestolen

ASSEN - Toen een 65 jr. vrouw zaterdagavond op de parkeerplaats naast het NS station aan de Industrieweg in haar woonplaats Assen net in haar auto was gestapt, werd het rechterportier opengerukt en werd haar boodschappentas van de voorzitting gestolen. Dit werd gedaan door een donker getinte man die wegrende naar de Industrieweg en samen met een andere man die daar stond te wachten, wegfietste in de richting Rolderstraat. In de tas zat o.a. de portemonnee van de vrouw. Autoinbraken

NIEUW BUINEN / MEPPEN / OOSTERHESSELEN - In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Nieuw Buinen vier auto`s opengebroken. Dit gebeurde aan het Valkruid, de Krabbescheer en de LinnaeuslaanIn Meppen gebeurde dit in twee auto`s die geparkeerd stonden aan de Middendorpstraat en de Bosrand. In Oosterhesselen bij drie auto`s aan de Langbos en Tramakker. Uit de auto`s is de radioapparatuur gestolen. Woninginbraak

COEVORDEN - In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een woning aan de Schaepmanstraat in Coevorden. Men kwam binnen via een bovenraampje. Uit de woning is o.a. een portemonnee gestolen.

Tasjesrovers

Politie zoekt getuigen

HOOGEVEEN - Een 78 jr. vrouw uit Hoogeveen is zaterdagmiddag tegen 15.00 uur in een steegje (naast de fotozaak) tussen de Hoofdstraat en het Nicolaas Beetsplein beroofd van haar tas. De vrouw fietste daar en had haar tas in de fietstas. Plotseling voelde ze dat haar tas uit de fietstas werd gepakt. Ze zag toen nog net twee blanke mannen die snel verdwenen. In de tas zat o.a. haar portemonnee. Op het moment van de diefstal weren er waarschijnlijk nog een aantal mensen in die steeg. Mogelijk dat die iets hebben gezien. De politie in Hoogeveen wil in ieder geval graag met hen in contact komen.
Inbreker steekt vrouw met mes

DALEN - Een inbreker heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een woning aan de Verbindingsweg in Dalen de bewoonster met een mes in een been gestoken. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen. De inbreker kon ontkomen. Kort na 04.00 uur werd de vrouw wakker. Ze zag toen een onbekende man aan het voeteneinde van het bed staan. Ze gilde waardoor haar man wakker werd. De inbreker schrok daar kennelijk ook van en stak de vrouw met een mes in een been. Hierop vluchtte de inbreker, achtervolgd door de echtgenoot van de vrouw. De inbreker kon echter ontkomen. Hij bleek de woning te zijn binnengekomen via een niet afgesloten deur. Een speurtocht van de politie, waarbij ook een hond werd ingezet, leverde geen dader op.
Zenders uit de lucht

HOLLANDSCHEVELD - De politie maakte zondagmorgen een einde aan de uitzendingen van de illegale zender Radio Tamboer. Deze zond uit vanuit een woning aan de Dopheidestraat in Hollandscheveld. De zender stoorde al een tijdlang de omroepinstallatie van een kerk aan de Hendrik Raakweg. Tegen de 47 jr. eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij deed afstand van zijn zendapparatuur.

NIEUW BUINEN - Zondagmorgen is ook het zwijgen opgelegd aan de zender Roadrunner. Men zond uit vanuit een woning aan het Noorderdiep in Nieuw Buinen. Ook over deze zender zijn al meerder klachten binnengekomen bij de politie.
Inbraak

EELDE - In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in kantoren bij de veilinghallen aan de Burgemeester J.G. Legroweg in Eelde. Een raam werd geforceerd. De buit bestond uit geld, computers en mobile telefoons.
Agressie in het verkeer

BEILEN - Op de afrit van de A-28 bij de Twee provinciënweg bij Beilen werd zondagmorgen een 24 jr. automobilist mishandeld door een andere weggebruiker. Deze 41 jr. man kon even later door de politie worden staande gehouden. De aanleiding tot de mishandeling was irritatie in het verkeer. De beide automobilisten hebben op de A-28 bij de wegwerkzaamheden tussen Pesse en Beilen achter elkaar gereden. De 41 jr. man wilde de voor hem rijdende auto inhalen. Volgens hem werd dit door de ander verhinderd doordat hij teveel links reed. De andere partij verklaarde echter dat dit niet kon omdat het daar zo smal is en hij bovendien 70 reed wat daar ook de maximumsnelheid is. Er volgden wat (al of niet obscure) handbewegingen. Beide auto`s namen de afrit naar de Twee Provinciënweg. Daar stapten de 41 jr. man en zijn vrouw uit en gingen naar de auto van de andere man. Die kreeg vervolgens een klap in het gezicht. De mishandelde man deed aangifte. De politie maakt proces-verbaal op. Opmerkelijk detail; beide mannen komen uit Emmeloord. En dan zijn ze een keer in een mooie provincie .. Woningbrand

ASSEN - Door nog onbekende oorzaak ontstond er zondagmorgen brand op een slaapkamer op de bovenverdieping van een rijtjeswoning aan de Oldambtsstraat in Assen. De bewoner ontdekte zelf de brand. Niemand raakte gewond. De brandweer had de brand snel onder controle. De bovenverdieping brandde gedeeltelijk uit. De rest van de woning, en de naastgelegen woningen kregen rookschade.
Schuurbrand

DALEN - Op de verbindingsweg in Dalen vloog zondagmiddag door nog onbekende oorzaak een rietgedekte schuur in brand. De brandweer had vrij snel de brand onder controle. Voorkomen werd dat de brand over sloeg naar een dichtbijgelegen boerderij. Over schade en wat er allemaal in de schuur zat is nog niets bekend.